Válaszd ebédre a Szafi Free orsó tésztát, hisz a hajdina egy nagyon értékes eledel, és ebben a tésztában kicsit sincs mellékíze!
Elkészítési javaslat:
Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 4-6 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő).
Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápértékadatok nem tartalmazzák a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.