Zöldbolt.hu • 2020.04.10 péntek 10:30
A megoldások, amik korábban jófej közösségi kezdeményezésnek, a zöldek által reklámozott opciónak tűntek, most az élelmiszer-biztonságot jelentik.
maradeknelkul.hu • 2019.12.19 csütörtök 10:20
Hasznos tippek, hogy az ünnepek alatt - se - kelljen kidobni ennivalót!
greenfo.hu • 2019.10.07 hétfő 10:56
Ha a környékbeli boltokba, szolgáltatóhelyekre, vendéglátóipari egységekbe jársz, csökkentheted az autós utazások számát és az ezzel járó környezetterhelést. És ez csak egy érv a sok közül, ami a helyi vásárlás mellett szól. Te is csatlakozol?
humusz.hu • 2018.10.12 péntek 12:30
Gyere el Te is! Tájékozódj, kérdezz, vidd hírét, változtass!
Lugosi Bea • 2018.03.27 kedd 15:55
Ha a mindennapok során odafigyelsz a környezet védelmére, akkor az ünneped is lehet zöldebb!
Zöldbolt.hu • 2016.06.27 hétfő 10:20
Beindult a meggyszezon. Már szedhető a nyár savanykás, fanyar izű, frissítő gyümölcse, sokak nagy kedvence. Több gyümölcsösben mi magunk is szedhetjük, íme a lista az országszerte nyitott - szedd magad rendszerű - meggyföldekről.
Zöldbolt.hu • 2016.05.30 hétfő 14:19
Nyílik a bodza, itt a szezonja! Még nem késő virágot gyűjteni és házilag illatos, ízletes szörpöt készíteni belőle. Gyerekek és édesszájú felnőttek örömére; kerti ünnepségek különleges italaként.
Agrárkommunikáció • 2016.05.19 csütörtök 07:42
Elsőként az eperföldek nyitották meg kapuikat. Egészen pontosan még nem az összes, de már vannak olyan kertek, amelyek fogadják a vásárolni vágyókat. Következzen egy összeállítás, hogy idén hol is lehet „Szedd magad!” akció keretében epret szedni.
Index • 2016.01.03 vasárnap 11:13
A "Házikó" a hazánkban ma már alig létező kisüzemi családi vállalkozásokat szeretné fellendíteni, olyan formában, hogy az ő termékeiket alapul véve, az utolsó gabonáig visszakövethető ételeket állítanak elő üzemükben. Interjú a vállakozás alapítóival.
Biokultúra • 2014.10.10 péntek 11:12
Egy a Newcastle University (UK) által vezetett nemzetközi szakértőkből álló csoport bebizonyította, hogy az ökotermelésből származó terményekben és az ökoterményekből készült élelmiszerekben 60%-kal magasabb az antioxidáns tartalom, mint a konvencionális gazdálkodásból származó termékekben.
Zöld Nap Egyesület • 2010.10.22 péntek 00:00
Helyi termék. Egyre többször hallani a kifejezést, ám még nem nagyon tudjuk, mennyi mindent takar, mi mindennel fonódik össze a fogalom. Egy egyszerû, mosolygós hangulatú videofilm most segít összerendezni fejünkben a lényeget.