Biofaktura Bio céklalé - 3 liter

Népszerű
Biofaktura Bio céklalé - 3 literBiofaktura Bio céklalé - 3 liter

100% BIO Céklalé, 0% hozzáadott mesterséges adalékanyag.

Semmilyen hozzáadott vizet, cukrot, tartósítószert nem tartalmaz.

Szabolcs megyei családi biogazdaságból.

Gyártó: Biofaktura
Származás: Magyarország
Kiszerelés: 3 liter
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 2-3 nap
Csomagpont
szállítás 3-4 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető
kedvencekhez
Ár: 2 990 Ft (2 354 Ft + áfa)
Egységár: 996,7 Ft/1 l
kosárba
Termékleírás

Tudtad, hogy a céklát már a népi gyógyászat is szerteágazóan alkalmazta a megfázásos és fiziológiai betegségek megelőzésére?


Ismerd meg a cékla, emberi szervezetre gyakorolt, jótékony hatásait!

A céklából a szervezet jobban tudja hasznosítani a benne található vitaminokat és ásványi anyagokat, mint más növényekből. Ezáltal a céklalé hozzájárul immunrendszer megerősítéséhez, és izomzatát is hasznos tápanyagokkal látja el.

A cékla nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, például A, B és C-vitamint, a benne található magas ásványi anyag tartalom, mint például a kálium, kalcium, foszfor, vas, nátrium, kén és magnézium pedig hozzájárul izomzata egészséges működéséhez, fizikai terhelhetősége növeléséhez.

A céklalé rendszeres fogyasztása segít közérzetünk javításában, és gyomorpanaszokra is jótékony hatással van. A cékla segít a toxikus anyagos méregtelenítésében, és csökkenti azok káros hatását a szervezetre. A cékla segít a májban felhalmozódó zsír lebontásában, így fogyókúrákhoz is kifejezetten ajánlott. Kutatások szerint a egyes rákfajták kialakulásának kockázatát is csökkenti.

A céklát várandós kismamák számára is különösen ajánlott, hiszen a céklalé folsavat is tartalmaz, amely a magzat számára különösen fontos.

Hogyan készül a bio céklalé?

A BIO Céklaléhez felhasznált cékla Szabolcsban, a Hámori család biogazdaságában termett, melyből saját feldolgozóüzemükben készítik ezt a nagyszerű italt.

1. A céklalé alapanyagául ellenőrzött minőségű céklák szolgálnak
2. A céklát tisztítás után darálják, majd kipréselik.
3. A friss zöldséglé ezután ülepítésre és derítésre kerül.
4. Ezután a bio céklalé, 80 fokon könnyű pasztörizálásra kerül, amely a legkíméletesebb módja a tartósításnak.
5. A bio céklalé, végül még melegen, bag-in-box légmentes csomagolásba kerül.

Az így elkészült BIO Céklalé nem tartalmaz semmilyen hozzáadott mesterséges anyagot, tartósítószert, cukrot és vizet sem, csak a 100% préslevet.

Meddig fogyasztható a bio céklalé?

A BIO Céklalé, bontatlanul 6 hónapig tárolható, azonban felbontást követően, hűtőben tartva 1 hónapon belül el kell fogyasztani.

 

Röviden a céklalevet gyártó családi vállalkozásról:

"Családi vállalkozásunk tulajdonában áll egy 23 hektáros bekerített öntözőtelep, amely az ország északkeleti részén, a gyümölcstermesztéséről híres, megfelelő talaj és klimatikus viszonyokkal rendelkező Szabolcsban található.

A 23  hektár  mezőgazdasági  területből  2.5 ha meggy, 1 ha kajszi, 0.5 ha körte és 16 ha alma ültetvény, a többi szántó és erdő. A család minden tagja a vállalkozásban dolgozik. A fiú, Árpád a feldolgozó üzem vezetője, Andrea a gyümölcsöst gondozza, a családfő, a vállalkozás vezetője az üzlettel foglalkozik, az édesanya pedig a könyveléssel.
Ezek mellett kisebb mértékben zöldségnövényeket, céklát, sárgarépát, paradicsomot is termesztünk, melyek a zöldséglevek alapanyagául szolgálnak.
Az összes földterületünk ellenőrzött ökológiai művelés alatt áll és a Biokontroll  Hungária Nonprofit Kft. minősíti termékeinket.
Gyümölcsleveinket többnyire itthon értékesítjük, kisebb mennyiséget exportálunk
Svédországba és Hollandiába. Jelenleg  folyamatban van a tajvani export szervezése is."

 

Cikk a céklalé termelőjével, a 2004-es „Év bioterméke” cím kapcsán:

Hogyan „készül” az Év Bioterméke?

A doboz méretei:

szélesség: 18 cm
magasság: 22 cm
mélység: 12 cm

 

Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanusítványa letölthető [innen].

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Gyártja: Hámori Árpád. Cím: 4462 Tiszanagyfalu- Virányos Petőfi út 7-11.

Forgalmazza: Hámori Andrea. Cím: 4462 Tiszanagyfalu- Virányos Petőfi út 2.

Használat előtt felrázandó!

Az céklalé tápanyagtartalma 100 g-ban:

Energia: 31 kcal / 130 kJ
Szénhidrát: 5,9 g
- ebből cukrok: 3,9 g
Zsír: 0,1 g
Ebből telített zsírsavak: 0 g
Fehérje: 1,3 g
Só: < 0,1 g

Összetevők: 99,4% bio céklalé, 0,6% tejsav (savanyúságot szabályzó anyag)*.

* A tejsav a természetben előforduló szerves sav, elfogadott tartósítószer bio termékekben. Az élő sejtek anyagcseréjében köztes termékként keletkezik. Konzerváló hatását az emberiség évszázadok óta használja a tejsavas erjesztésnél.
A tejsav csökkenti az élelmiszerek savfokát és közvetlenül hat egyes, főként aerob baktériumokkal szemben. A tejsav-baktériumok ugyanakkor kiszorítják az összes többi mikroorganizmust. Lágy íze miatt a tejsavat italok, édességek és savanyúságok savanyítószereként használják; az ízeket kikerekíti, teltebbé teszi.

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír karton és műanyag fólia. Kérjük használat után dobd a szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

A termék hazai ökológiai családi gazdaságból származó alapanyagokból, Magyarországon készült!

Ajánljuk még Neked
A szupermarketek - avagy a narancslé útja Brazíliából

A szupermarketek - avagy a narancslé útja Brazíliából

Az elmúlt évtizedekben a szupermarketek élelmiszerpiaci részesedése egyre nőtt; mára kulcsszerepük van a fogyasztói igények alakításában. Vezető piaci helyzetük révén nagyban befolyásolják, hogy beszállítóik hogyan, milyen élelmiszereket termesztenek; hogyan dolgozzák fel, s csomagolják azokat.