Rédei Bio retekmag csíráztatásra

Népszerű
Rédei Bio retekmag csíráztatásraRédei Bio retekmag csíráztatásra

"Napi vitaminadag csíranövényekből"

Bio retekmag csíráztatásra.

Raphanus sativum

Származás: Magyarország
Kiszerelés: 30 g
Értékelések: 5/5   1 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 469 Ft (369 Ft + áfa)
Egységár: 15,6 Ft/1 g
kosárba
Termékleírás

"Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek?

Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti?

Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet?

Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA."

(Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában)

 

A retekcsíra enyhén csípős ízű. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékekben is kiváló ízű.

 

Vetés: egész évben.

Egy tányér csíra előállításához 2-3 evőkanál mag elegendő.

A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta.

A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni.

Csírázási idő: 3-4 nap.

Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.

Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt.

Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén.

Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.

Értékelések (1)
Melinda - 2018.01.31. 15:26
Gyorsan és könnyen csírázik. Nagyon finom, bár ajánlott várni egy pár napot, miután már viszonylag hosszúak a szárak, mert frissen elképesztően csípős. Nagyon jó retek íze van, így mi főleg szendvicshez fogyasztjuk.
Bővebb leírás

Gyártja: Rédei Kertimag Zrt. H-2886 Réde, Lesalja major

Környezeti információ

Csomagolása:

Papír zacskóban. Kérjük használat után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

A csíráztatni való mag és csíráztató tál használatával otthon bárki önellátó módon elkészítheti a magas vitamin- és tápértéktartalmú friss csíráit.

Kapcsolódó termékek
Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában
Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhábanBruttó ár: 1 690 Ft
kosárba
Rédei csíráztató üvegedény
Rédei csíráztató üvegedényBruttó ár: 2 099 Ft
kosárba
100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Így főzünk mi - szezonális téli receptek a Zöldboltosoktól

Így főzünk mi - szezonális téli receptek a Zöldboltosoktól

Ha jól jönne egy kis inspiráció hogyan tedd változatosabbá az étrendedet így tél végén, miközben rendületlenül kitartasz az ilyenkor is elérhető magyar zöldségek mellett, olvasd el cikkünket, amiben csokorba szedtük a Zöldbolt csapatának téli recept ötleteinek legjavát. A receptek túlságosan spontán lettek “papírra vetve” ahhoz, hogy pontos mennyiségek is kerüljenek mindenhova, de a lényeg az adott ahhoz, hogy izgalmasabbá tehesd a már megunt téli zöldségekből készült ételeket.
Így győzheted le a megfázást természetes módszerekkel

Így győzheted le a megfázást természetes módszerekkel

7 tipp a gyors és gyengéd gyógyulásért
Önellátás mikroszinten - Csírák és mikrozöldek!

Önellátás mikroszinten - Csírák és mikrozöldek!

Igazi szuperélelmiszerek, amelyeket otthon magad termelhetsz meg! Csak semmi utazgatás ;) Ehelyett végigkísérheted a növénykék fejlődését!