Összetevők: kölesliszt, kukoricakeményítő, cukor, xantán, emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridje), étkezési só.
Elkészítési útmutató:
- Elkészítési útmutató:
- Egy tálban robotgép segítségével elkeverünk 2 egész tojást, 2 evőkanál étolajat, 300 g „GK FOOD Gluténmentes Palacsinta lisztkeveréket” és 850 ml 2,8 %-os tejet.
- Néhány percig állni hagyjuk a tésztát, amíg felforrósítjuk, és zsiradékkal vékonyan átkenjük a palacsintasütőt. Hagyományos módon megsütjük a palacsintákat.
Figyelem! Sütéskor ne használjunk nagy lángot!
Tipp: A tejet pótolhatjuk egyéb folyadékkal, például növényi tej, víz, vagy ezek keveréke.
A Szegedi Gabona Kutatóról
A GK Food gluténmentes lisztkeverékekben általában fő összetevőként a hazai termesztésű, GMO-mentes cirok, köles és a kukorica található. A szegedi Gabonakutatónál kizárólag hagyományos, keresztezéses nemesítési módszerrel dolgoznak.
Közel 100 éve a növénynemesítés terén egyedülálló eredményeket elért intézmény, a kiváló minőségű hazai növényfajták nemesítése mellett a diétás élelmiszer-gyártásban is jelentős szerepet tölt be.
Saját termőterületein többek között gluténmentes növényfajtákkal (kukorica, köles, len, cirok) gazdag tárházát kínálja az egészségmegőrző táplálkozás alapanyagainak.
Speciális rétegigényt elégít ki az Élelmiszer-innovációs Labor által kifejlesztett gluténmentes termékcsalád, melyet a GabonaKutató saját élelmiszerüzemében gyárt.
A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete idén ötödik alkalommal hirdette meg „Az Év Új Gluténmentes Terméke" versenyt. A megmérettetésre 17 gyártó cég nevezett, melyek közül a 2020 Év Új Gluténmentes Terméke Díjat a Gabonakutató Nonprofit Kft. GK FOOD gluténmentes termékcsaládja nyerte el.
A gluténmentes termékek külön erre a célra fenntartott üzemegységben és berendezésekkel történik. A szegedi Gabonakutató Élelmiszer-innovációs Labor garantálja a termékek tisztaságát és biztonságát.
A csomagolásról:
A GK Food lisztkeverékek csomagolása papír, amely szelektíven gyűjthető, vagy a háztartásban újrahasznosítható.