A gyömbér ismert és népszerű fűszernövény, melyet aromája miatt elsősorban a keleties ételek ízesítésére használnak. Jellegzetes, kicsit csípős íze mellett számos gyógyhatása is ismert.
A gyömbér szirupból készített tea fogyasztásával természetes módon segítheted a tünetek enyhítését az alábbi területeken:
- Emésztési zavarok
- Fejfájás
- Gyomorfekély
- Influenza
- Ízületi gyulladások
A gyömbér illatos, enyhén csípős gyökerét évezredek óta használja a népgyógyászat, ahogyan számos nép szokásaiban és ételeiben is régóta megtalálható:
- Az indiaiak ételek ízesítésére és emésztést serkentőként egyaránt alkalmazták. Lelki szinten a megtisztulás egyik fontos eszközeként tartották számon.
- A kínaiak nem csak tisztító, és emésztésjavító hatásai miatt fogyasztották a gyömbért: már több mint 5000 éves feljegyzésekben szerepel, mint megfázás, lepra és tengeribetegség elleni szer.
- Az ókori rómaiak egyik legkedveltebb fűszere volt a húsok és halak ízesítésére használt „sal conditus”, amely a só és egyéb fűszerek mellett nagy mennyiségben tartalmazott gyömbért. Nagyobb lakomák után gyömbérrel ízesített kenyérfélét ettek, hogy ezzel előzzék meg az emésztési panaszokat.
- A középkorban, ahogy a legtöbb, keletről érkező fűszert, a gyömbért is főként afrodiziákumként tartották számon.
Felhasználás: Napi 3x50ml feloldva vízben, vagy teában érdemes fogyasztani.
A termék dióféléket, zellert csomagoló üzemben készült.

100% válogatott ÖKO termékek

3000+ termék azonnal, raktárról

Segítünk eligazodni a zöld életmódban!

Díjazzuk hűségedet