Fenyőrügy Szörp
Pinus nigra
Az 500 ml szörp 183 g kristálycukor, 152 g fenyőrügy, 1,8 g citromsav és 0,5 g szorbinsav felhasználásával készült.
Ajánlott hígítás 1:7.
Az fenyőrügy hatása
- A tűlevél tartalmaz gyantát, cserzőanyagokat, ásványianyagokat, vitaminokat (C-, B2-, K-vitamin) karotinoidokat, illóolajokat.
- A tűlevélben 6x több C-vitamin van, mint a citromban vagy narancsban.
- Mint általános erősítőszert is számon tartották.
- Napjainkban a fenyő fiatal tűleveleinek, rügyeinek főzetét ajánlják légúti problémák, megfázás, köhögés, torokfájás esetén.
- Az idült hörghurut “gyógyítója”.
- Reumás betegek panaszait enyhítheti oldata.
- Illóolaja fertőtlenítő, nyákoldó, köptető, erősítő, élénkítő, antimikrobiális, gyulladáscsökkentő.
Forrás
Ismerjétek meg közelebbről Szilágyi Sándort, az Illaberek termékek készítőjét:
A bihari sárréten, nemzedékek óta paraszti gazdálkodásból élő családba születtem.
Szüleim diplomásnak szántak, végül azonban, bár évekig közgazdaságtant tanultam Budapesten, öt évvel ezelőtt inkább magam is a mezőgazdaságban leltem meg hivatásomat. 2012-ben főztem meg az első üst szilvalekváromat, és kezdtem el gyümölcsfákat telepíteni.
Termékeim alapanyagai közel két hektárnyi, saját területről származnak, melyeket kertészeti vetésforgóban és egyelőre néhány tucat gyümölcsfával tartok művelésben. Hogy maradjon egy kis felesleg pálinkához is, jelenleg négy hektárnyi vegyes-gyümölcsös telepítésén munkálkodom.
A termelésben teljes vegyszermentességre törekszem, ezért kínálatomban olyan növényekből készült termékek találhatók, melyek gyom- és rovarirtószerek nélkül is biztonsággal termeszthetők a vidékünkön. Hasonló elveket követek a feldolgozás során: élelmiszereimben igyekszem az alapanyagok ízét, jellegét természetesen megőrizni, vagy egyszerűen kiemelni. Ha feltétlen szükséges, mézzel, mazsolával és kristálycukorral édesítek, hővel tartósítok, adalékanyagokból pedig csak a természetben, növényi vegyületek és kristályok alakjában megtalálhatókat használom: citromsavat, szorbinsavat, citruspektint.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!