Nandu ÖKO Prémium megkötős hordozókendő

- 20
Nandu ÖKO Prémium megkötős hordozókendőNandu ÖKO Prémium megkötős hordozókendő

A kötöző típusú kendő egy hosszú, szövött pamut anyag, amelyben, különböző módokon felvéve és megkötve, a gyermeket korának megfelelően és kényelmesen lehet hordozni, újszülött kortól tipegő korig, vagy tovább is.

A Nandu ÖKO Prémium kendők 100% pamut ÖKO fonalból és ÖKO cérnával készülnek. Anyaga vékonyabb, így könnyebben kézre áll a kötéseknél, igazoltan bőrbarát, bababarát.

Gyártó: Monapel
Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 2-4 nap
Csomagpont
szállítás 3-5 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető
kedvencekhez
Ár: 14 176 Ft (11 162 Ft + áfa)
Eredeti ár: 17 720 Ft Egységár: 14 176 Ft/db
kosárba
Termékleírás

Dr.Ranschburg Jenő ajánlása babahordozókhoz:

Még ma is él Magyarországon az az előítélet, mely szerint „a csecsemőt nem szabad elkényeztetni”, az édesanya lehetőleg csak etetéskor vegye őt magához, egyébként pedig hagyja sírni az ágyában, ha ölbe vágyik, mert a baba csak így tanulhat rendet és fegyelmet, és csak így kerülhető el a gyermeknevelés „súlyos veszedelme”, az elkényeztetés. Idestova huszonöt éve folyamatosan hangoztatom, hogy a pszichológiai tapasztalatok mindennek az ellenkezőjét bizonyítják! A világ, amelybe a gyermek beleszületik, tele van ismeretlen és nyugtalanító ingerekkel, és a diszharmónia, mely ennek következtében a gyermekben keletkezik, kizárólag az anya testi közelségével csökkenthető. Pszichológiai vizsgálatok bizonyítják, hogy a gyermek, akit csecsemőkorában sokat tartottak ölben, illetve mindig felvették, amikor kéredzkedett, hároméves korában nem csak kevesebbet igényli, hogy a szülő karjaiban legyen, de kreatívabb, ötletesebb kezdeményezőbb is társainál. Ennek az a magyarázata, hogy a kreativitás az értelmi képesség mellett egyfajta bátorság, önbizalom jelenlétét teszi szükségessé, és az ölben tartott gyerekek születésüktől azt tanulják, hogy a világ biztonságos hely, a környezet bármikor „megszólítható”, és onnan mindig megfelelő és megnyugtató válasz érkezik. A hordozókendő nagyszerű eszköz annak a célnak a biztosítására, hogy az anya és gyermeke testi kontaktusa minél tartósabban és minél kényelmesebben valósuljon meg. A baba akár fekve, akár a magzati helyzetet utánzó gömbölyű pózban, akár függőlegesen helyezkedik el a kendőben, mindig kényelemben és mindig biztonságban érzi magát. Az anya jön-megy, tevékenykedik, a baba pedig – akár anyja hasán, akár a csípőjén vagy a hátán – együtt mozog vele. A gyermek érzi anyja testének melegét, szervezetében pedig működésbe lépnek a szeretet-hormonok (az opiátok), melyeknek hatására elárasztja a nyugalom és a harmónia érzése. Nem sír, nem szorong, hanem éppen ellenkezőleg: növekvő önbizalommal és növekvő kíváncsisággal fordul a világ felé, melyben élnie adatott. A hordozókendő használatát tehát melegen ajánlom minden édesanyának, aki képes felülemelkedni a gyerekeknek sok kárt okozó évszázados előítéleteken!

Dr. Ranschburg Jenő

Elölhordozáshoz, kevésbé profi felhasználóknak az LL méretet javasoljuk. A kisebb méreteket csak háti hordozáshoz vagy profibbak számára ajánljuk, akik kisebb kendővel is tudnak kötni.

A kendőhöz adunk a biztonságos hordozásról és a kötési technikákról leírást. A megkötésekhez segítséget nyújtanak a hivatalos weboldalon található videók.

Itt tudod megnézni a kötési videókat:  
http://nandu-wrap.com/nandu-videok-a-kotesekrol

A kendő használati útmutatóját itt tudod letölteni:
http://nandu-wrap.com/nandu_megkotos_hordozokendo.pdf

A hordozóeszközök között a kendők a legsokoldalúbb, legölelősebb eszköz.
A hordozókendõ egy hosszú, szövött pamut anyag, amely végtelen lehetőséget ad a kötésekre és minden igényhez, körülményhez képes igazodni.  Minden gyermeket korának megfelelően és kényelmesen lehet hordozni bennük, újszülött kortól a hordozós kor végéig, akár 3-4 éves korig.

Nandu anyaga:
Öko-Tex Standard 100 szerint minősített I. termékcsoportú fonalat használunk a szövéshez, a varráshoz pedig Öko-Tex Standard 100 szerint minősített cérnát. A szövés során az anyagot nem kezelik.

Mit jelent, hogy Öko-Tex Standard 100?
Az Öko-Tex Standard 100 célja, hogy a textil- és a textilruházati ipar humánökológiai szempontból kifogástalan termékeket gyártson, a kereskedők vevőiknek egészségügyi szempontból kifogástalan textilterméket ajánlhassanak és a fogyasztóközönséget megbízható módon tájékoztassa – a termék megfelelő megjelölésével – arról, hogy az Öko-Tex által tanúsított termék az egészségre nem ártalmas.
I. termékcsoport: Csecsemők és kisgyermekek által használt termékek (2 éves korig)

Szövése keresztsávoly, nemzetközileg erre ajánlott szövéstechnika. Az anyag különleges szövése miatt hosszában és széltében nem nyúlik, viszont keresztben kellően rugalmas. Ez teszi lehetõvé, hogy minden ponton megtámassza a gyermeket, felvegye a szükséges formát, ne vágja a gyermek lábát, ugyanakkor ne ereszkedjen meg, ne lazuljon meg hordozás közben. Fontos ez az anyagtulajdonság a hordozó számára is, mert így nem vágja a vállat, hanem rugalmasan illeszkedik, egyenletesen elosztva a terhelést a vállon és a felsőtesten.

Nandu méretek:
Szélessége: 70 cm
A kényelmes és maximálisan biztonságos elölhordozáshoz a hosszú (XL, XXL, LL, XLL) választását javasoljuk!
A rövid kötésekhez, valamint csípő és háti hordozáshoz elegendő a ruhamérethez illő kisebb S, M, L, XL kendő is.

Nandu hordozókendõ hosszúságok:
S (3,80m)
M (4m)
L (4,20m)
XL (4,40m)
XXL (4,60m)
LL (5,20m)
XLL (5,70m)

Milyen segítséget kapsz a Nandu-tól a kötésekhez?
A kendő közepét egy szövött címke jelzi.
A felső szegést duplán varrtuk, ezzel megkülönböztettük az alsó szegéstől, ami a használat során nagy segítség.

Hogyan hordozzunk helyesen?
Szorosan, a baba hátát körben megtámasztva; a kendő térhajlattól, térdhajlatig érjen; térdei magasan; a medencéjét bebillentve; gerince magzati pózhoz hasonlóan domborúan.

Szakszerű segítségért fordulhatsz hordozókendő tanfolyamvezetőhöz vagy hordozási tanácsadóhoz!

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható PP műanyag. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Magyarországon készült 100% természetes alapanyagú hordozókendő. A nagy környezetterherléssel járó babakocsik - a szülő és a gyermek közötti kötődést elősegítő - alternatívája.

Ajánljuk még Neked