Gazdálkodj felelősen!

Gazdálkodj felelősen!Gazdálkodj felelősen!

"Játék azok számára, akiknek nem csak a pénz számít."

A "Gazdálkodj okosan!" mintájára készült, a környezetbarát életmódra nevelő társasjáték.
7-8 éves kortól ajánlott.

A társasjáték megjelenését a Zöldbolt támogatta.

Származás: Magyarország
Értékelések: 5/5   1 értékelés alapján »
Nem elérhető
Termékleírás
A "Gazdálkodj felelősen!" célja, hogy az erõforrásainkkal való felelõs gazdálkodás alapjait segítsen játékos formában elsajátítatni, miközben egy önálló háztartás kiépítésének lépéseit járja végig.

A játék hosszú távú gondolkodásra késztet, a mindennapi tevékenységeink társadalmi, környezeti hatásait is megvilágítja. Mivel a mindennapi gazdálkodásunknak a pénzgazdálkodás is része, ezért a játék során is fontos szerepet játszik. Különösen azért, mert a pénzügyi döntéseink tovagyûrûzõ hatását sokszor nehezen vesszük észre, nem tudatosítjuk magunkban. Pedig az egész gazdaságunk alapja a pénzügyi rendszer, aminek a magánemberek pénzügyi, banki tevékenysége is része. A megtakarításainkról szóló döntéseinknek ugyanúgy társadalmi, környezeti hatásai vannak, mint annak, hogy mit vásárolunk.

A társasjáték jól használható környezeti nevelési eszköz is lehet, hiszen ezekrõl az összefüggésekrõl viszonylag keveset hallanak a gyerekek, és a játék során észrevétlenül sajátíthatják el a témához kapcsolódó legfontosabb ismereteteket, tudást.

 

Viszonteladók jelentkezését is várjuk!

Értékelések (3)
Noémi - 2019.01.02. 18:21
Nagyon jó játék. Az egész családom imádja.
Kriszta - 2015.10.12. 07:44
Nagyon jó játék, tényleg mindenre felhívja a figyelmet! Egy észrevételem lenne, hogy elég hosszú játék, míg mindent beszerez az ember... rá kell szánni 1-2 órát, de az igazán jó kis családi vasárnap délutáni program lesz!
Dorottya - 2013.01.20. 22:11
Szuper játék. Nagyon hasonlít a Gazdálkodj Okosan játékhoz. Teljesen érthetővé teszi mindenki számára a ház körül megváltoztatandókat. Imádjuk.
Bővebb leírás

A "Gazdálkodj felelősen!" játékszabálya

A játékot 2-6 játékos játszhatja, az apró bábuk és dobókocka miatt 3 éves kor alatt semmiképp nem ajánlott, 8 éves kortóól élvezhető a társasjáték.

A játék célja, hogy az erőforrásainkkal való felelős gazdálkodás alapjait segítsen játékos formában elsajátíttatni, miközben egy önálló háztartás kiépítésének tépéseit járjuk végig. Hosszú távú gondolkodásra késztet, hiszen a mindennapi tevékenységeink társadalmi, környezeti hatásait is megvilágítja. Mivel a mindennapi gazdálkodásunknak a pénzgazdálkodás is része, ezért a játék során is fontos szerepet játszik. Különösen azért mert a pénzügyi döntéseink tovagyűrűző hatását sokszor nehezen vesszük észre, nem tudatosíjuk magunkaban. Pedig az egész gazdaságunk alapja a pénzügyi rendszer, aminek a magánemberek pénzügyi, banki tevékenysége is része. A megtakarításainkról szóló döntéseinknek ugyanúgy társadalmi, környezeti hatásai vannak, mint annak, hogy mit vásárolunk. Ökotakarék néven azt a kezdeményezésünket hívjuk, amenynek célja olyan pénzügyi termékek létrehozása, amelyek biztosíják azt, hogy megtakarításainkat csak olyan területeken forgatják, amelyeknek kimondottan pozitív társadalmi, környezeti hatásuk van.

Az első játék megkezdése előtt a színes házalaprajzokat fel kell vágni, hogy a játék során meg lehessen vásárolni és nyerni a különböző beredendezési tárgyakat.

A játék kezdetén minden játékos 100.000 Ft-ot kap a következő címletekben:

- 2 db 20.000 Ft-os
- 2 db 10.000 Ft-os
- 5 db 5.000 Ft-os
- 5 db 2.000 Ft-os
- 5 db 1.000 Ft-os

A játék a Start mezőről indul, a kezdeti, aki a legnagyobbat dobja. A következő körökben a Start mezőn való áthaladás 40.000 Ft-ot ér, míg a belépéskor 60.000 Ft-ot kap a játékos a pénztártól.

A házat nem kell megvásárolni, azt az első kör teljesítése után minden játékos megkapja. Eszközöket és berendezési tárgyakat csak a ház birtokában lehetséges vásárolni. A játék megnyeréséhez a ház teljes beredezése mellett szükséges 100.000 Ft értékű takarékbetéttel is rendelkeznie a játékosnak.

A játék során a következők beszerzése szükséges:

Kinti eszközök:

- Komposztáló keret: 15.000Ft
- Esővízgyűjtő: 10.000 Ft
- Madáretető: 3.000 Ft
- Kerékpár: 30.000 Ft
- Napkollektor: 300.000 Ft

Házbelső:

- Szobabútor: 300.000 Ft
- Fürdőszoba: 200.000 Ft
- Mosógép: 50.000 Ft
- Konyha és kamra: 200.000 Ft
- Hűtő: 50.000 Ft

Növények:

- Veteményes / palánták: 5.000 Ft
- Gyümölcsfák: 10.000 Ft

A játék során az 1. mezőn lehetőség van takarékbetét váltására, amely után kamatot kap a játékos. A takarékbetét készpénzként is használható, eszközök és berendezések vásárlásra is fordítható.

A társasjáték tartozékai:

- 6 db különböző színű bábu és egy dobókocka kis tasakban
- 52 db szerencsekártya
- 60 db 50.000 Ft-os takarékbetét
- 30 db 100.000 Ft-os takarékbetét
- Játékpénz
- 6 db fekete-fehér házalaprajz
- 6 db színes házalaprajz
- Kihajtható játéktábla

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható PE műanyag védőfóliában. Kérjük használat után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Magyar gyártású, a környezetbarát életmódra nevelő társasjáték. A játék hosszú távú gondolkodásra késztet, a mindennapi tevékenységeink társadalmi, környezeti hatásait is megvilágítja.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
A "sörkollektor" - Bevezetés

A "sörkollektor" - Bevezetés

A sörkollektor elnevezés egy házilag is elkészíthetõ, napenergiát hasznosító, ötletes fûtési rendszert takar. Pontosabban ez egy kis költségvetésû szerkezet, mely a meglévõ fûtési rendszer rásegítésére szolgál. Használatával csökkenthetõ egy családi ház fûtési költség. Elkészítése igényel némi barkács-tehetséget, de nem ördöngösség.