Hővisszanyerő zuhanytálca betét

- 29
Hővisszanyerő zuhanytálca betétHővisszanyerő zuhanytálca betét

Rozsdamentes acélból készült hővisszanyerő zuhanytálca betét. Segítségével a zuhanyzás során elfolyó melegvíz hőjét nyerhetjük vissza, így a kazán energiafogyasztását csökkenthetjük!

A berendezéssel a zuhanyzás hőenergia igényét ~45%-al csökkenthetjük.

A zuhanybetét mérete 62x62 cm, így elhelyezhető bármely szabványos zuhanytálcában.

Származás: Kína
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 49 990 Ft (39 362 Ft + áfa)
Eredeti ár: 69 990 Ft Egységár: 49 990 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás
A hővisszanyerő zuhanytálca betét egy forradalmian új eszköz, mely Magyarországon először a Zöldbolt kínálatában szerepel. 

Ez a berendezés egy olyan rozsdamentes acélból és műanyagból készült hőcserélő eszköz, amely a zuhanyzás közben elfolyó melegvíz hőjével előmelegíti a zuhanyzás során felhasznált hideg vizet, s ezáltal a melegvíz előállítás hőigényét jelentősen csökkenti. Mérésünk során a berendezés 44,7% hőenergiát takarított meg (lsd. lejjebb). 

A berendezés egy 62x62 cm négyzet alakú, a legmagasabb pontján 6 cm magas, domború fém rozsdamentes acélból készült doboz, amelyet közvetlenül a zuhanytálcába kell behelyeznünk, majd a csatlakozó csonkon a későbbiekben leírt módon a vízhálózatra kell azt csatlakoztatnunk. A berendezést felülről egy műanyag rács védi, amely a masszírozó papucsokhoz hasonló kellemes masszírozó érzetet ad a lábnak, valamint távol tartja azt a lehülõ berendezéstől.

A hővisszanyerő zuhanytálca betétet kétféle képpen köthetjük a hálózati vízáramba. 

1, Átalakítást nem igénylõ bekötési mód

Ebben az esetben a meglévő csap leszerelésével és egy toldalék beszerelésével tudjuk a betétet a hálózatra kötni. Ilymódon a hálózati hidegvíz először áthalad a hőcserélőn, s utána folyik bele a csapba, s így előmelegítve keveredik a zuhanyvízhez. A toldalék a következő képpen néz ki:

 

 

Az installálás után a teljes bekötés a következőképpen fog mutatni:

 

 

2. Átalakítást igénylő bekötési mód

Ebben az esetben a zuhanytálca betét közvetlenül a részére kialakított hidegvíz csonkon keresztül csatlakozik a vízvezeték hálózatra. Ebben az általa előmelegített vizet a vízmelegítő bojler hidegvíz csonkjára kell kötni. Ez a bekötési mód a vízvezeték rendszer átalakítását igényli. Ilyen esetben a bekötés közvetlenül a tálca magasságában történhet a következő módon:

 

Ebben az esetben a vízmelegítő bojler ellenőrzése szükséges a tekintetben, hogy az előmelegített  vizet a berendezés tudja-e fogadni.


A hővisszanyerő zuhanyatálca betét használata esetén a használati kényelmet javítja az, ha termosztatikus keverőszeleppel ellátott zuhanycsaptelepre kerül a berendezés csatlakoztatva.

KIPRÓBÁLTUK, MEGMÉRTÜK!

A hővisszanyerő zuhanytálca egy komoly beruházás, amit nem tudnánk úgy jó szívvel ajánlani, ha mi magunk alaposan utána nem jártunk volna, hogy a gyártó által megadott energia megtakarítást hozza-e a berendezés. Az alábbi dokumentumban egy általunk elvégzett mérés és annak eredménye olvasható. 

ENERGIA MEGTAKARÍTÁS HŐVISSZANYERŐ ZUHANYTÁLCA BETÉTTEL 


A hővisszanyerő zuhanytálca betét használata nem okoz kellemetlenséget. Egyedül arra kell számítani, hogy a melegvíz hőfokának a beszabályozása valamivel meghosszabbodik, mivel pár másodpercbe kerül, amíg a fémház átmelegszik, s így az egyensúlyi hőmérsékletet nyújtja a berendezés.
Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Környezeti információ

Elsődleges környezeti előnye:

Fűtési energiát takarít meg, ezzel hozzájárul a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked