Ecoizm Víztakarékos perlátorok, háztartási csapokhoz (króm, belső menetes)

Ecoizm Víztakarékos perlátorok, háztartási csapokhoz (króm, belső menetes)Ecoizm Víztakarékos perlátorok, háztartási csapokhoz (króm, belső menetes)

Víztakarékos perlátorok háztartási csapokhoz - króm, belső menetes foglalattal, gumitömítéssel.
(22X1-es menet)

Használatukkal 60-75-85% vízmegtakarítás érhető el.

1,7 liter/perc - 85% megtakarítás
3 liter/perc - 75% megtakarítás
5 liter/perc - 60 % megtakarítás

5 év garancia! *

Gyártó: Ecoizm
Származás: Olaszország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Termékváltozatok
1,7 liter/perc3 liter/perc5 liter/perc
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 790 Ft (622 Ft + áfa)
Egységár: 790 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás
Ma természetesnek vesszük, hogy ha kinyitjuk a csapot, akkor korlátlanul folyik belőle a tiszta csapvíz. Azonban ez nem biztos, hogy mindig így lesz. A víztakarékos perlátor egy olyan eszköz, amely úgy csökkenti a vízfogyasztásunkat, hogy azt gyakorlatilag alig vesszük észre a használat során. A perlátorok működési elve ugyanis az, hogy a csapból kifolyó vizet levegővel keverik össze, így az átfolyási érzet nem csökken jelentősen, csak maga a vízfogyasztás. Természetesen ha egy lábost akarunk megtölteni vízzel, akkor észre fogjuk venni, hogy sokkal lassabban telik meg.

Egy átlagos csapból egy perc alatt 12-15 liter víz folyik át. Az általunk kínált perlátorok ezt a mennyiséget jelentősen, 1,7/3/5 liter/percre csökkentik. Hogy ez pontosan mit jelent a gyakorlatban, arra vonatkozóan álljon itt videónk, amelyen igyekeztünk minél szemléletesebben megmutatni, hogy hogyan kell beszerelni a perlátorokat, valamint, hogy azok "hogyan viselkednek" működés közben.

 

1,7 liter/perc - ~85% megtakarítás (Ajánljuk pl. mosdókagylókhoz, fürdőszobába. Jelentősen szűkíti az átfolyást!)
3 liter/perc - ~75% megtakarítás (Ajánljuk pl. mosdókagylókhoz, fürdőszobába.)
5 liter/perc - ~60 % megtakarítás (Ajánljuk pl. mosogatómedencékhez, konyhába.)

 

 

Perlátoraink egyedi jellemzője a vízkőmentes kivitel, amelynek köszönhetően gyakorlatilag korlátlan élettartamuk.

A klasszikus perlátorok acél hálójában használat közben lerakódik a vízkő és az károsítja a szűrőt. A háló-kiképzésük miatt a víz meg tud akadni bennük, ami a baktériumok elszaporodását is eredményezheti.

Ezzel ellentétben víztakarékos perlátorainkban az acélháló műanyaggal van helyettesítve, melynek nagyobb az áteresztő képessége, így megelőzi a vízkő lerakódását még hosszú használat után is. Perlátorunk belső nagy áteresztő lemezeinek alakja segíti a gyors kiürülést a csap elzárása után, így nincs visszamaradt víz sem.

Ha a perlátor elszennyeződik, akkor az egy fogkefével könnyedén kitisztítható.


Egy példa a belső menetes perlátorfoglalattal ellátott csapok közül:
A különböző perlátor belső-részek színei:
1,7 liter/perc - 85% megtakarítás - citromsárga
3 liter/perc - 75% megtakarítás - rózsaszín
5 liter/perc - 60 % megtakarítás - okkersárga


* Az 5 éves időtartamú garancia rendeltetés-szerű használat és időközönkénti tisztítás mellett érvényes.
Értékelések (4)
Bernadett - 2013.08.04. 15:17
Nagyon elégedett vagyok a termékkel,sok vizet megspóroltunk, de a tisztítással problémáim vannak. Nálunk a víz eléggé vízköves, ezért túl sokáig nem bírja. Ecetes citromsavas vízben szoktam kiáztatni, de az eredmény sajnos nem elég megfelelő. Vettem tartalék betétet, hogy tudjam cserélni, miközben a másikat tisztítom. Érdeklődnék, hogy van-e valami speciális módszer, amivel hatékonyabban lehet a karbantartás? Előre is köszi!
Katalin - 2013.02.03. 18:53
Nagyon jó termék, csak ajánlani tudom. A 1,7 l-es átfolyásút tényleg csak azok rendeljék meg, akik nagyon akarnak spórolni, mivel jelentős már a különbség. Borotválkozásnál a borotva lemosásához, kézmosáshoz és fogmosáshoz(párom folyatja a vizet, én hagyományos műanyag poharat használok) szerintem elegendő. Mosogatáshoz teljesen megfelel a 3 l-es. További szép napot mindenkinek! Kata Óbánya
Zöldbolt vásárló - 2012.04.11. 11:14
Kedves Nasibandita! A háztartási csapok szabvány méretûek, persze elõfordulhatnak egyedi, dizájnos csapok is. Ez a perlátor nem szûri a vizet, (vagyis maximum a nagy szennyezõdéseket), erre véleményem szerint amúgy sincs szükség a hazai csapvizek az esetek döntõ többségében jó minõségûek.
Zöldbolt vásárló - 2012.04.11. 10:34
Ez a 22X1-es menet szabványméret vagy csaponként változó lehet? Milyen szûrõ van benne, és milyen szennyezõdéseket szûr ki az ivóvízbõl? Elõre is köszönöm a segítséget.
Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír zacskó. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Használatával csökkenthető a vízfogyasztás, fűtési energia takarítható meg, aminek eredményeképpen csökkenthető a széndioxid kibocsátás is.

Kapcsolódó termékek
100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Vízmentő ötletek! 5+5 pont mit tehetsz érte...

Vízmentő ötletek! 5+5 pont mit tehetsz érte...

Talán nem kell ahhoz földművesnek lenni, hogy lásd az elmúlt hetekben drámai szárazság pusztít Magyarországon. Mi viszont nem végletekig elkeseredni és klímaszorongani szeretnénk, hanem tippeket adni ahhoz, hogy mi mindent tehettek egyénileg azért, hogy ne érezzétek olyan tehetetlennek, kiszolgáltatottnak magatokat ebben a helyzetben. Lesznek elég meghökkentő ötleteink is, szóval kérünk bennetek fogadjátok nyitottsággal ezeket is.