Bokashi Organko komposztáló starter kultúra - 1 kg

Népszerű
Bokashi Organko komposztáló starter kultúra - 1 kgBokashi Organko komposztáló starter kultúra - 1 kg
Bokashi Organko komposztáló starter kultúra - 1 kgBokashi Organko komposztáló starter kultúra - 1 kgBokashi Organko komposztáló starter kultúra - 1 kg

Fermentált gabonakorpa szerves anyagok komposztálásához.

Háztartási hulladék komposztálásához starter kultúra, a Bokashi Organko Konyhai mini komposztálók-hoz ajánljuk elsősorban.

Hatékony mikroorganizmusokkal (tejsav-baktériumok, élesztők, fotoszintetizáló szervezetek és aktív enzimes gombák) gazdagított vízből és cukorból készült  melasszal kevert gabonatöret. A komposzt starterben található mikroorganizmusok segítségével a Bokashi Organko vödörben elhelyezett szerves hulladék fermentálódik, és hasznos anyaggá alakul, ezzel elkerülhető az is, hogy a hulladék a zárt vödörben rothadni kezdjen.

Gyártó: Bokashi Organko
Származás: Szlovénia
Kiszerelés: 1 kg
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 3 690 Ft (2 906 Ft + áfa)
Egységár: 3 690 Ft/1 kg
kosárba
Termékleírás
A “bokashi” egy japán szó, amely lefordítva körülbelül annyit tesz, mint “mindenféle szerves anyag, vagy fermentált szerves anyag”. Évszázadok óta alkalmazott hagyományos biológiai aktivitást növelő anyag, például a komposztáláshoz.

A Bokashi az effektív mikroorganizmusok biológiai működésének felhasználásával előállított komposzt starter, amely lehetővé teszi a szerves hulladék irányított, anaerob komposztálását. A Bokashi egy késztermék, amely tisztán növényi alapanyagokat tartalmaz az effektív mikroorganizmusokkal beoltva. Használata a konyhai mini komposztálóval javasolt.
A Bokashi gabonakorpa és egyéb hordozóanyagok keveréke, melyek inakítv formában tartalmazzák azokat a jótékony hatású probiotikus mikroorganizmusokat, amelyek a hulladék nedvesség tartalmával érintkezve aktiválódnak és így kezdik el lebontani azokat.
Elsősorban a háztartási komposztáló edényhez javasoljuk, mivel a konyhai hulladék elegendő nedvességet tartalmaz ahhoz, hogy a jótékony hatású mikróbák elkezdjék a lebontó munkát.

Alkalmazása:
Bármilyen eredetű szerves hulladék anaerob komposztálására starter kultúraként, de különösen a Bokashi Organko konyhai mini komposztálókhoz


Tárolása:
Szobahőmérsékleten.

A biogazdálkodásban is elfogadott készítmény.

A Bokashi:

• biztonságos, környezetbarát, egészségbarát készítmény,
• genetikailag módosított szervezetektől mentes,
• biológiai gyártási eljárással, szigorú higiéniai irányelvek és minőségi előírások alapján készül,
• édes/savanyú szagú,
• szemcsés állományú,
• fakó barna színű komposztálási segédanyag,
• nem emberi fogyasztásra való.

Konyhai mini komposztáló használati utasítás
Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Összetevői: Szerves búzakorpa, víz, cukrormelasz, mikroorganizmusok.

Környezeti információ

Csomagolása:

Fém-műanyag zacskó, csak vegyes hulladékgyűjtőben gyűjthető!

Elsődleges környezeti előnye:

A komposztálás sok szempontból hasznos. A szerves hulladék (ami az összes háztartási hulladék 30-35 %-át teszi ki) helyben marad, nem kell elszállítani, nem kell drága hulladéklerakóra elhelyezni, nem kerül feleslegesen elégetésre. Emellett a komposztálással a szerves hulladékból értékes tápanyagok kerülnek vissza kertünkbe, társasházunk környezetébe, így újra beépülhetnek a növényekbe, nem lesz szükség energiaigényesen előállított és környezetszennyező műtrágyára.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Komposztálás lakásban? Igen, lehetséges! Mutatjuk, hogyan!

Komposztálás lakásban? Igen, lehetséges! Mutatjuk, hogyan!

Miért jobb ez a konyhai mini komposztáló, mint ha csak a szemétbe tenném a zöldhulladékot? Nem büdös a komposztáló? Mennyire megerőltető a beltéri komposztáló használata? Mire figyeljek, ha gyerekem van? Erre, és még sok más kérdésre is választ kapsz!
Nem mindegy, mibe ültetsz!

Nem mindegy, mibe ültetsz!

A brit sztárkertész a tőzeg bojkottálására szólít fel - de mi a baj a tőzeggel?