Bokashi komposztáló starter kultúra

Népszerű
Bokashi komposztáló starter kultúraBokashi komposztáló starter kultúra
Bokashi komposztáló starter kultúraBokashi komposztáló starter kultúraBokashi komposztáló starter kultúra

Fermentált gabonakorpa szerves anyagok komposztálásához.

Háztartási hulladék komposztálásához starter kultúra, a Bokashi Organko Konyhai mini komposztáló-hoz ajánljuk elsősorban.

Hatékony mikroorganizmusokkal (tejsav-baktériumok, élesztők, fotoszintetizáló szervezetek és aktív enzimes gombák) gazdagított vízből és cukorból készült  melasszal kevert gabonatöret. A komposzt starterben található mikroorganizmusok segítségével a Bokashi Organko vödörben elhelyezett szerves hulladék fermentálódik, és hasznos anyaggá alakul, ezzel elkerülhető az is, hogy a hulladék a zárt vödörben rothadni kezdjen.

Gyártó: Bokashi Organko
Származás: Szlovénia
Kiszerelés: 1 kg
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 3 390 Ft (2 669 Ft + áfa)
Egységár: 3 390 Ft/1 kg
kosárba
Termékleírás
A “bokashi” egy japán szó, amely lefordítva körülbelül annyit tesz, mint “mindenféle szerves anyag, vagy fermentált szerves anyag”. Évszázadok óta alkalmazott hagyományos biológiai aktivitást növelő anyag, például a komposztáláshoz.

A Bokashi az effektív mikroorganizmusok biológiai működésének felhasználásával előállított komposzt starter, amely lehetővé teszi a szerves hulladék irányított, anaerob komposztálását. A Bokashi egy késztermék, amely tisztán növényi alapanyagokat tartalmaz az effektív mikroorganizmusokkal beoltva. Használata a konyhai mini komposztálóval javasolt.
A Bokashi gabonakorpa és egyéb hordozóanyagok keveréke, melyek inakítv formában tartalmazzák azokat a jótékony hatású probiotikus mikroorganizmusokat, amelyek a hulladék nedvesség tartalmával érintkezve aktiválódnak és így kezdik el lebontani azokat.
Elsősorban a háztartási komposztáló edényhez javasoljuk, mivel a konyhai hulladék elegendő nedvességet tartalmaz ahhoz, hogy a jótékony hatású mikróbák elkezdjék a lebontó munkát.

Alkalmazása:
Bármilyen eredetű szerves hulladék anaerob komposztálására starter kultúraként, de különösen a Bokashi Organko konyhai mini komposztálóhoz


Tárolása:
Szobahőmérsékleten.

A biogazdálkodásban is elfogadott készítmény.

A Bokashi:

• biztonságos, környezetbarát, egészségbarát készítmény,
• genetikailag módosított szervezetektől mentes,
• biológiai gyártási eljárással, szigorú higiéniai irányelvek és minőségi előírások alapján készül,
• édes/savanyú szagú,
• szemcsés állományú,
• fakó barna színű komposztálási segédanyag,
• nem emberi fogyasztásra való.

Konyhai mini komposztáló használati utasítás
Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Összetevői: Szerves búzakorpa, víz, cukrormelasz, mikroorganizmusok.

Környezeti információ

Csomagolása:

Fém-műanyag zacskó, csak vegyes hulladékgyűjtőben gyűjthető!

Elsődleges környezeti előnye:

A komposztálás sok szempontból hasznos. A szerves hulladék (ami az összes háztartási hulladék 30-35 %-át teszi ki) helyben marad, nem kell elszállítani, nem kell drága hulladéklerakóra elhelyezni, nem kerül feleslegesen elégetésre. Emellett a komposztálással a szerves hulladékból értékes tápanyagok kerülnek vissza kertünkbe, társasházunk környezetébe, így újra beépülhetnek a növényekbe, nem lesz szükség energiaigényesen előállított és környezetszennyező műtrágyára.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Nem mindegy, mibe ültetsz!

Nem mindegy, mibe ültetsz!

A brit sztárkertész a tőzeg bojkottálására szólít fel - de mi a baj a tőzeggel?
Komposztálás lakásban? Igen, lehetséges! Mutatjuk, hogyan!

Komposztálás lakásban? Igen, lehetséges! Mutatjuk, hogyan!

Miért jobb ez a konyhai mini komposztáló, mint ha csak a szemétbe tenném a zöldhulladékot? Nem büdös a komposztáló? Mennyire megerőltető a beltéri komposztáló használata? Mire figyeljek, ha gyerekem van? Erre, és még sok más kérdésre is választ kapsz!