Madárodú - A-típusú (AKG-A)

új
Madárodú - A-típusú (AKG-A)Madárodú - A-típusú (AKG-A)

Fenyőből készült, madárvédelmi szabványoknak megfelelő "A-típusú" madárodú.

A kistermetű cinege fajok (kék-, barát-, fenyves cinege) jellemző odú típusa. Ebből kizárhatók a nagyobb termetű fajok (széncinege, csuszka, mezei, házi veréb stb.).

Teteje nyitható.

Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 2 990 Ft (2 354 Ft + áfa)
Egységár: 2 990 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

Az Agrár-környezetgazdálkodási (AKG) program előírásainak megfelelő, A-típusú madárodú.

Az A-típusú madárodúval általában a következő madárfajok telepíthetők meg: kék cinege, barátcinege, fenyves cinege.

Külső méretei: kb. 17x22x23 cm.

Berepülő nyílás: Ø 28 mm átmérőjű.

Kihelyezés: 2 - 3 m magasan függesztve kihelyezve.

 

Mérete: , a röplyuk átmérője 28 mm, anyaga: fenyő


Madaraink egy része odúköltő, idősebb fák törzsében és ágaiban természetes módón képződő, vagy harkályok vájta odúkban költ. A településeken és a mezőgazdasági területeken egyaránt jelentkező természetvédelmi probléma, hogy az idősebb, odúképződésre, odúkészítésre alkalmas vastagságú fák állománya alacsony, csökken, vagy már teljesen el is tűntek.

A települési és település környéki, idősebb fákat is tartalmazó erdőfoltok, fasorok felaprózódása és egymástól való elszigetelődése következtében ezeken a területeken az odúkészítő harkályfajok állománya is csökken. Ezáltal a cinegék, verebek és seregélyek, leggyakoribb odúköltőink, a lehetségesnél és szükségesnél kisebb számban élnek a falvakban, városokban.

Szerencsére mesterséges fészekodúk kihelyezésével ellensúlyozni lehet ezt a negatív hatást. Attól függően, hogy milyen madárfajokat szeretnénk megtelepíteni, a madarak igényeihez és testméretéhez alkalmazkodva különböző odúkat kell alkalmaznunk.

 

Bővebb információért a madároduk fontosságával és típusaival kapcsolatban ajánljuk a Magyar Madártani Egyesület alábbi cikkét:

http://www.mme.hu/napi-madarvedelem/madarvedelmi-eszkozok/oduk-es-koltoladak.html

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Környezeti információ

Csomagolása:

Csomagolás nélküli termék.

Elsődleges környezeti előnye:

A madárvédelmi eszközök segítenek pótolni a madarak emberi tevékenység miatt csökkenő életterét és természetes táplálékforrásait, ezáltal hozzájárulnak a biodiverzitás megmaradásához.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked