Kreidezeit Vega falfesték

Kreidezeit Vega falfestékKreidezeit Vega falfesték

Por alakú, vízzel hígítható, könnyen kezelhető falfesték.

Beltérben diszperzit helyett az egyik legjobb választás. Kiváló minőségű természetes és valóban bababarát falfesték, fedőképességét márványliszt tartalma biztosítja. A mechanikai igénybevételeknek és a víznek-párának az enyvesfestéknél jobban ellenáll, ugyanakkor kiváló páraáteresztő képességű (a diszperziós festékeknél sokkal nagyobb mértékben) és a lakóklímára ugyanolyan pozitív hatással bír. Naturtermék, tartósítószert nem tartalmaz.

Kiadósság: 5l - 35m2

Származás: Németország
Kiszerelés: 5 kg
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Termékváltozatok
10 kg25 kg5 kg
Nem elérhető
Termékleírás

A kazeines falfesték "VEGA" változata: tejfehérje helyett növényi fehérjével.

A VEGA falfesték tulajdonképpeni kötőanyaga egyfajta fehérje-enyv, ami a növényi fehérje és a szóda reakciójából keletkezik. A növényi fehérjét hüvelyes növényekből (borsó, kukorica, bab, csillagfürt) vonják ki. A másik fontos összetevő az olasz márványliszt, ami a jól fedő fehér színt biztosít, titánfehér hozzáadása nélkül. Az alapozót por alakjában forgalmazzuk, aminek több előnye is van: alacsonyabb szállítási költségek, hosszabb eltarthatóság, kisebb csomagolóanyag-szükséglet.

Kiadósság: 5 kg = 35 m2 (rétegenként értendő)

Felhasználási területek: Falak és mennyezetek festésére beltéren, szívóképes felületeken, mint vakolatok, kő, beton, fűrészporos tapéta, papírtapéta, gipszkarton, rostos gipszlapok.

Alkalmas régi diszperziós festékek újrafestésére (végezzen próbafestést). Nem alkalmas pl. enyv-, mész-, olaj-, latex-festékek, műanyag, fém, és mindenfajta sima, nem nedvszívó és tartósan nedves felület festésére.

Nedves helyiségekbe a KREIDEZEIT mészfestékeket ajánljuk. Erősen-, vagy egyenetlenül nedvszívó (pl. javított, glettelt) felületekre, illetve régi porló vakolatokra Vega festékalapozó, vagy Kazeines festékalapozó használata ajánlott.

Felületelőkészítés: A felület legyen stabil, szilárd, szívóképes, pormentes, tiszta, száraz és zsírmentes. Régi enyvvakolatokat és krétás bevonatokat távolítsa el alaposan. Az esetleges tapétaragasztó-maradványokat mossa le. A felületet portalanítsa, porló alapokat kefélje le. Régi bevonatok szilárdságát ellenőrizze, laza részeket távolítsa el, a hiányos részeket újítsa fel. A felületről mindennemű rárakódást-bőrösödést távolítson el. Friss mésztartalmú vakolatokat pácolni-savazni szükséges. Betonfalról az esetleges olajmaradványokat távolítsa el.

Vízszükséglet: A festéket keverje kenhető sűrűségűre;

-henger: adjon 550 ml vizet 1 kg festékhez, majd keverés után higítsa legfeljebb 150 ml vízzel.

-ecset: adjon 650 ml vizet 1 kg festékhez, majd keverés után higítsa legfeljebb 150 ml vízzel.

Színezés: A VEGA falfestéket bármely KREIDEZEIT pigmenttel színezheti (legfeljebb 10%). A pigmenteket kevés vízzel nedvesítse csomómentes iszappá, majd keverje el a kész festékben.

A pigment százalékos arányát a következő váltószámmal számíthatjuk ki: 1% = 10g pigment / 1kg festék

Színtáblázatokat a következő linkeken találhat: Kreidezeit gyári színminták - falfestékek, fotózott falfesték-vakolat-tadelakt színkártya.

Várakozási idő: 20 °C-on és 65% páratartalom mellett kb. 8 óra után átfesthető. Teljes száradás kb. 24 óra után.

Szerszámok tisztítása: Használat után a szerszámokat azonnal tisztítsa meg vízzel, vagy meleg szappanlúggal.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Összetétel: Márványliszt, krétapor, növényi kazein, porcelánföld, talkum, kovaföld, mészhidrát, szóda, metil-cellulóz.

Környezeti információ

Csomagolása:

Részben újrahasznosított papíralapanyagból készült papír csomagolásban. Kérjük használat után, amennyiben teljesen kiürítetted a zacskót, dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Kémiailag nem, vagy csak kis mértékben módosított, nagyrészt újratermelődő alapanyagokból készülő természetes festékek, melyek biológiai úton lebomlanak, előállításuk környezetkímélő és az egészséget nem veszélyeztetik. Kizárólag megújuló, növényi-, állati,- és ásványi eredetű összetevőkből, ezek egy része gyakran ellenőrzött biogazdaságokból kerül ki. A VEGA falfesték komposztálható.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked