Kreidezeit Karnaubaviasz emulzió koncentrátum

- 30
Kreidezeit Karnaubaviasz emulzió koncentrátumKreidezeit Karnaubaviasz emulzió koncentrátum

A KREIDEZEIT Karnaubaviasz emulzió egy kiváló minőségű könnyen felhasználható natúrtermék. A karnaubaviasz a legkeményebb természetes viasz. Felületkezelés olajozott és viaszozott fa- és parafapadlókra, csempepadlókra és bútorokra száraz helyiségekbe. Viaszozott és olajazott padlók ápolására. A viszolással ndevességnek, szennyződésnek ellenálóbb felület érhető el.

Fehérítetlen, finomítatlan karnaubaviaszból.

Új termék, koncentrátum! 1,5l "régi" emulziónak felel meg.

Kiadósság: 
0,5l - 105m2

Származás: Németország
Kiszerelés: 0,5 liter
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Nem elérhető
Termékleírás

A KREIDEZEIT Karnaubaviasz emulzió egy kiváló minőségű könnyen felhasználható natúrtermék. A carnaubaviasz a legkeményebb természetes viasz, melyet egy brazíliai pálmafajta leveleiből vonnak ki. A vékony, vízlepergető hatású viaszréteg az esős évszakban segít levezetni a levelekre hulló csapadékot, a száraz időszakban pedig védi azokat a kiszáradás ellen.

A diffúziót nem gátló felületkezelés alapvető fontosságú ahhoz, hogy a fapadlózat megőrizze természetes tulajdonságait, mint pl. a nedvesség-felvétel és -leadás, ami a lakótér klímájának javulását eredményezi. A lakkal bevont padló megakadályozza annak duffúzióját, a lakkréteg idővel megrepedezik, a nedvesség behatol a repedésekbe, ami a fa elszürküléséhez-károsodásához vezet. Ilyen padló kezelése előtt alapos csiszolás szükséges.

A felület védelméhez és a pórusok betöltéséhez két rétegben végzett padlóolajjal vagy faolajjal történő kezelésre van szükség. A kezelt felületre felvitt kubaviasz-emulzió védelmet nyújt mechanikus hatások, szennyeződés és víz ellen.

Felhasználási területek: Felületkezelés olajozott és viaszozott fa- és parafapadlókra, csempepadlókra és bútorokra. Ajánlott a viaszozott és olajazott padlók ápolására. Nagyon sima padlókon csak vékonyan alkalmazandó (csúszásveszély!).

Tulajdonságok: szennyeződés- és vízálló, diffúzióképes, antisztatikus, selymesen csillogó, kenőcsszerű állagú, könnyen feldolgozható

FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ:

Viaszolás: Újonnan olajozott felületek viaszolásánál tartsa be az előkezelés előírt megkeményedési idejét. A karnaubaviasz-emulziót puha, bolyhoktól mentes ronggyal vagy egy széles puha ecsettel vékonyan kenje fel. Erősen igénybevett padló vagy munkafelületek esetében tanácsos több réteg viasz felvitele, de ebben az esetben nagyobb időközönként ismételje meg a kezelést.

Tisztítás és ápolás: 3 evőkanál carnaubaviasz-emulziót keverjen el 8-10 l vízben, és mossa fel vele a padlót. Az így ápolt padló visszanyeri fényét. Különösen szennyezett, illetve túl vastag karnaubaviasz-rétegek 70-80ºC-os vízzel eltávolíthatók. Ne használjon ennél forróbb vizet, hogy az alapkezelés (lakk vagy olaj) sértetlen maradjon.

Várakozási idő: Hígítatlanul kenve kb. 1 óra 20ºC-on.

Maradványok eltávolítása: A szerszámokat használat után azonnal mossa balzsamterpentin-olajjal, majd meleg szappanos vízzel.

Anyagszükséglet: Kb. 105 m2 / 0,5 liter,.

Egyéb: A természetes olaj-tartalom miatt idővel a kevés fénynek kitett felületeken sötétedés figyelhető meg. El nem távolított vasforgácsok az karnaubaviasz-emulzióval való érintkezés során elszíneződéseket eredményezhetnek.

Tárolás: Hűvös, fagymentes helyen jól lezártan tárolva, minőségét legalább 1 évig megőrzi.

További részletekért olvasd el cikkeinket a környezetbarát festékekről: Első rész, Második rész

Újdonság:

Koncentrátum! Kevesebb víz, kevesebb csomagolóanyag, magasabb viasztartalom és nagyobb kiadósság.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Összetétel: Víz, carnaubaviasz, természetes zsírsavakból készült emulgeálószerek.

Környezeti információ

Csomagolása:

PE flakon. Kérjük használat után, amennyiben teljesen kiürítetted a dobozt dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Kémiailag nem, vagy csak kis mértékben módosított, nagyrészt újratermelődő alapanyagokból készülő természetes festékek, melyek biológiai úton lebomlanak, előállításuk környezetkímélő és az egészséget nem veszélyeztetik. Kizárólag megújuló, növényi-, állati,- és ásványi eredetű összetevőkből, ezek egy része gyakran ellenőrzött biogazdaságokból kerül ki.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked