Kreidezeit Rongyviasz

Kreidezeit RongyviaszKreidezeit Rongyviasz

Beltéri, kezeletlen vagy természetes olajjal alapozott fákra, elsősorban bútorokra, ajtókra és faburkolatokra ajánlott tradicionális viasz. Vékonyan mázolva a rongyviasz lazúros felületek ápolására is alkalmas. Viaszolással a fa ellenállóbb és szebb lesz. A KREIDEZEIT rongyviasz különösen tiszta vegyszermentes méhviaszból készül.

Kiadósság: 
0,18l - 5m2

Származás: Németország
Kiszerelés: 180 ml
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Nem elérhető
Termékleírás

A KREIDEZEIT rongyviasz különösen tiszta méhviaszból készül, szállítóink a méhkaptárokat atkák ellen nem vegyianyagokkal kezelik, mint ahogy ez elterjedt. A méhviaszt megolvasztjuk, és megtisztítjuk, majd lenolaj-kencével és standolajjal keverjük. A viasz fogalmának nincs pontos meghatározása, legtöbben minden viaszt természetesnek hisznek, gyakran viszont műanyagmasszáról van szó, amely természetes viaszt is tartalmaz.

Felhasználási területek: Beltéri, kezeletlen vagy természetes olajjal alapozott fákra, elsősorban bútorokra, ajtókra és faburkolatokra ajánlott. Vékonyan mázolva a rongyviasz lazúros felületek ápolására is alkalmas. Padlófelület kezelésére nem alkalmas.

Tulajdonságok: oldószermentes, könnyen megmunkálható, diffúzióképes, szennyeződés- és vízálló, antisztatikus, selyemfényű

Felhasználási útmutató:

Színezés: A rongyviasz könnyen színezhető föld- és ásványi pigmentekkel. Kevés viaszt az egész mennyiségű pigmenttel dolgozzon el pépes anyaggá, pl. egy üveglemezen spatula segítségével, majd ezt a masszát a teljes mennyiségű viasszal keverjük el alaposan. A színezéshez max. 25%-os pigmentarányt javasolunk, minél nagyobb a használt színező mennyisége, annál jobban fed a viasz.

Viaszolás: A rongyviaszt kenje fel vékonyan és egyenletesen nem bolyhos anyagú kendővel, a felület nedvszívó- képességétől függően 1 vagy 2 rétegben. Felvitelkor kerülje az egyenetlenségeket, vagy egy nem bolyhos anyagú kendővel távolítsa el ezeket. Az utólagos polírozás lószőrkefével növeli a viasz fényét. Felhasználási hőmérséklet: minimum 10°C.

Tipp: A nagy felületekkel való munka (faburkolat, gerendák) sokszor fárasztó, az egyenetlenségek lesúrolása a durva fafelületről pedig lehetetlen. Ilyenkor célszerű a rongyviaszt 1:1 arányban balzsam terpentinolajjal hígítani. A hígított viaszt vékonyan és egyenletesen kenje fel a felületre egy puha ecsettel, hagyja megszáradni, majd lószőrkefével polírozza selyemfényűre.

Várakozási idő: 20° C-on kb. 24 óra

Anyagszükséglet: A felület nedvszívóképességétől függően kb. 30 m²/l.

Egyéb: A természetes olajok száradásakor jellegzetes szag jelentkezik, amely néhány nap múlva megszűnik.

További részletekért olvasd el további cikkeinket a környezetbarát festékekről: Első rész, Második rész

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Összetétel: Lenolaj, faolaj-standolaj, üledékmentes méhviasz, ólommentes szárítóanyagok.

Környezeti információ

Csomagolása:

Fém doboz vagy üveg. Kérjük használat után, amennyiben teljesen kiürítetted és kitisztítottad a dobozt, dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Kémiailag nem, vagy csak kis mértékben módosított, nagyrészt újratermelődő alapanyagokból készülő természetes festékek, melyek biológiai úton lebomlanak, előállításuk környezetkímélő és az egészséget nem veszélyeztetik. Kizárólag megújuló, növényi-, állati,- és ásványi eredetű összetevőkből, ezek egy része gyakran ellenőrzött biogazdaságokból kerül ki.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked