Felhasználás: vegyünk egy 12 cm átmérőjű cserepet, töltsük meg 3/4-ig virágfölddel, simítsuk le és öntözzük meg. A vetőmag korongot helyezzük rá a nedves földre, majd egy nagyon vékony földréteggel szórjuk be. A magok fényre csíráznak, ne takarjuk be teljesen földdel. Végül öntözzük meg újból. 15-20 C fokon 1-2 hét alatt csírázik.
Bazsalikom - zöld levelű (Ocimum basilicum):
A bazsalikom mártások, saláták közkedvelt fűszere. Egynyári, 25-30 cm magas fűszernövény. Tápanyag dús földet és napos helyet kedvel. Ne kezdjük túl korán a levelek visszavágását, mert elsatnyul a fiatal növény és lehetőleg napos időben végezzük, hogy hamarabb regenerálódjanak a levelek. A bazsalikomot frissen használjuk paradicsomos ételekhez, olasz tésztákhoz, hús és halételekhez.
Csávázásmentes termék! Miért fontos ez?
A csávázás vegyszeres vagy hőhatáson alapuló védekezés a vetőmag felületére tapadt belsejében levő kórokozók elpusztítására. Sajnos a vegyszerrel, főleg a neonikotinoidokkal csávázott vetőmagok veszélyt jelenthetnek a rovarvilág, főleg a különböző méhfajták számára. Az elmúlt években több méhész által megfigyelt tömeges méhpusztulások mögött is a neonikotinoidokkal, vagyis rovarirtó hatású csávázószerek állhatnak, illetve a madarak számának csökkenése is részben a mérgezett rovarok elfogyasztásával, illetve a rovarállomány csökkenésével magyarázható. Csávázásmentes vagy bio vetőmagokat választva biztosra mehetsz, hogy az általad nevelt növények vegyszermentesek, és nem jelentenek veszélyt az élővilágra.