Natracare BIO tisztasági betét - ívelt - 30 db

Natracare BIO tisztasági betét - ívelt - 30 dbNatracare BIO tisztasági betét - ívelt - 30 db

Természetes anyagokból előállított, teljesen klór- és adalékanyag mentes tisztasági betét.

Nem tartalmaz műselymet, illatanyagot, szintetikus anyagokat és olajszármazékú nedvszívást fokozó anyagokat.

Extra finom borítású.

Biológiai úton lebomló.

Gyártó: Natracare
Származás: Svédország
Kiszerelés: 30 db
Értékelések: 4/5   3 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 1 090 Ft (858 Ft + áfa)
Egységár: 36,3 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

A Natracare női higiéniai termékek védik a nők egészségét és a környezetet.

Választ adnak az egészségügyi és környezetvédelmi aggodalmakra: a klórozás okozta dioxinszennyezésre, a növényvédőszerek permetezésére a hagyományos pamuttermelésben, és a műselyem használatára a női higéniai cikkekben.

A Natracare tisztasági betétek használatával kizárólag 100% minősített biopamut fog a bőrödhöz érni. A természetes növényi alapanyagok szellőzést biztosítanak, puhák és kényelmesek, hogy minden nap száraz maradj.

Mentesek műanyagoktól, illatanyagoktól, klórtól, segítségükkel elkerülheted a szintetikus és bőrirritáló anyagokat, amelyek oly sok menstruációs termékben megtalálhatók.

Sok nőgyógyász ajánlja érzékeny bőrű nőknek a Natracare termékeket, mivel így a bőrük kevesebbszer fog klórozott, szintetikus anyagokkal, latexszel vagy szuperabzorbens polimerekkel érintkezni.

Minden évben sok milliárd betétet használnak el. Ezek nagy része több mint 90%-ban kőolaj alapú műanyagból áll, ami örökre szennyezni fogja a környezetet. Hulladéklerakókon és az óceánokban köt ki, pusztítja az életet és belekerül a táplálékláncba. A Natracare választásával nemet mondasz a kőolaj alapú műanyagokra.

Puha, nedvszívó, és különlegesen kényelmes forma.

Puha minősített biopamut fedőréteg

Jól szellőző, természetes anyagok

Műanyagmentes

Illatanyag- és színezékmentes

Teljesen klórmentes

Biológiailag lebomló és komposztálható

Kérdések és válaszok:

Miért cellulózpép van a betétek belsejében, nem pedig pamut?

Habár minősített biopamutból van a betét felső rétege, a betét magjában nem használunk pamutot, aminek két oka van:

Egyrész azért, mert a pamut rostösszetétele miatt nem teljesít olyan jól mint nedvszívó. A pamut rostjainak 70%-a kristályos szerkezetű, és csak 30%-uk amorf. Míg a cellulózpép, ami fenyőfából készül, 70%-ban amorf és 30%-ban kristályos.

Másrészt pedig a karbonlábnyoma miatt is előnyösebb. Minden növény nyel el szén-dioxidot, de a fák a legjobbak benne, a nagy méretük és kiterjedt gyökérzetük miatt. Sokkal nagyobb a tömegük is amiben el tudják tárolni a szén-dioxidot, és az erdei talajban is tárolnak belőle. A Natracare termékekben használt vattára hasonlító puha rost gyorsan növekvő, skandináv puhafákból készül, amelyek természetes, fenntarthatóan kezelt erdőkből származnak.

Egyes márkák azzal reklámozzák a termékeiket, hogy azok pamutszerű anyagból készülnek. Ez azt jelenti, hogy pamutból vannak?

Nem, ezek nem pamutból vannak, sőt általában nem is tartalmaznak semmilyen pamutrostot. Ez a kifejezés arra szolgál, hogy a vásárlókban azt a képzetet keltse, hogy pamutot használnak, anélkül, hogy szabályba ütköznének. A „pamutszerű” rétegek szintetikus anyagokból készülnek.

Kiváncsi vagy a Natracare történetére, és küldetésére? Nézd meg ezt a videót! Magyar felirat elérhető!

Szeretnéd magyar felirattal nézni, de nem jelent meg?

1. Kattints a videó jobb alsó sarkán a feliratok gombra, ha egyáltalán nem jelent meg felirat.

2. Ha angol felirat jelent meg, akkor kattints a beállításokra (fogaskerék a jobb alsó sarokban), majd a feliratokra kattintva válaszd ki a magyart!

Értékelések (4)
Szilvia - 2018.02.12. 17:48
Nekem is szétesik, nehéz volt megszokni, de inkább elviselem, mint hogy visszatérjek a bár tartós, de vegyszeres, műanyag fajtákra!
Judit - 2016.10.23. 15:53
Sajnos csatlakozom az előttem szólókhoz, nálam is gyorsan szétesik, gyakran cserélni kell emiatt. Szívesen kipróbálnám viszont az ultravékony változatát, mert ez nekem elég vastagnak is bizonyult.
Fruzsi - 2015.09.17. 11:07
Én is hasonlóakat tapasztaltam, de szerintem tisztasági betétet eleve gyakran kell cserélni (max. 2-3 óránként), annyit pedig gond nélkül kibír.
Gabriella - 2014.08.04. 22:46
Én drogériában vettem ilyen tisztasági betétet, de sajnos rossz tapasztalataim vannak róla. A nap közepére egyszerűen szétesett, a felső pamut borítás lejött, emiatt használhatatlanná vált a betét néhány óra alatt.
Bővebb leírás

ÖSSZETÉTEL

Minősített biopamut, ökológiailag minősített cellulózpép, kukoricakeményítő, méregmentes ragasztó.

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír csomagolás. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

A Natracare termékek 100% biopamutból és növényi alapú, lebomló, komposztálható anyagokból készülnek. Készítésüknél és fehérítésüknél nem használnak klórt, szintetikus illatanyagokat és növényvédőszereket, műselymet. Így egészséges és környezetbarát alternatívái a hagyományos tamponoknak és betéteknek.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked