Grazie papírzsebkendő, újrapapírból, 3 rétegű - papír dobozos

Népszerű
Grazie papírzsebkendő, újrapapírból, 3 rétegű - papír dobozosGrazie papírzsebkendő, újrapapírból, 3 rétegű - papír dobozos
Grazie papírzsebkendő, újrapapírból, 3 rétegű - papír dobozosGrazie papírzsebkendő, újrapapírból, 3 rétegű - papír dobozos

100%-ban újrahasznosított Tetra Pak ital és élelmiszer dobozokból készülő papírzsebkendő.

3 rétegű öko natúr puha papírzsebkendő. 100%-ban papír csomagolásban!

EU Ecolabel minősítésű öko termék.

1 doboz Grazie papírzsebkendő megvásárlásával új életet adsz 5 darab szelektíven gyűjtött italos doboznak!
Ha papírzsebkendőt keresel, szerintünk ez a legjobb választás! ;)
A legjobb újrapapír alapanyagból, 100% műanyagmentes, papír csomagolásban.
Gyártó: Grazie
Származás: Olaszország
Kiszerelés: 80 lap/doboz
Értékelések: 5/5   1 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 499 Ft (393 Ft + áfa)
Egységár: 6,2 Ft/1 lap
kosárba
Termékleírás

Grazie Natural papírzsebkendő. 100%-ban újrahasznosított papírból, nem vágtak ki fákat érte.

Nem porzik, nem szakad használat közben.

A Grazie Natural termékek különleges, környezetbarát gyártási technológiával készülnek, Tetra Pak dobozok 100%-os újrahasznosításával.

Egy Tetra Pak doboz átlagosan 74% kartonpapírból vagy cellulóz szálakból, 22% polietilénből és 4% aluminiumból készül. A gyártási folyamat eredményeképpen mindhárom anyagot újrahasznosítják. Az aluminiumot és a műanyagot nyersanyagként hasznosítják más gyártók, újrahasznosított anyagból készült új termékekhez. A gyártási ciklus koncepciója a nulla hulladék.

A Grazie Natural papírok jellegzetes pezsgő-barna színe a Tetra Pak dobozok fehérítetlen rostjainak köszönhető, ami a fa természetes színéből ered. Ezek a rostok teszik lehetővé hogy a papírok erősek, ellenállóak és egyben puhák legyenek.

Ennek a különleges gyártási folyamatnak eredményeképpen a Grazie Natural papírtermékek teljesen megegyező minőségűek a hagyományos, elsődleges nyersanyagból készült papírtermékekkel.

 

Fogyasztasz TetraPakba csomagolt termékeket? Tudod, hogy mi lesz a csomagolással, miután kidobod a szelektív hulladékgyűjtőbe? Ugye oda dobod? ;)


Magyarországon 2015-ben az italoskartonok mindössze 22%-át gyűjtötték szelektíven! Hiába hirdetik a TetraPak dobozokon, hogy FSC minősített papírból készülnek, ez nem változtat a tényen, hogy hatalmas mennyiségű hulladék marad utánuk, és ennek 78%-a hulladéklerakókra, vagy hulladékégetőbe jut, és így  értékes nyersanyagok vesznek el örökre. Sajnos még abban az esetben is, ha szelektíven gyűjtötték a dobozokat, a három különböző réteg elválasztása jóval költségesebb folyamat, mint az egyszerű papír újrahasznosítása. Ráadásul az újrahasznosítás mit sem ér, ha a másodlagos nyersanyagot nem használják fel valamilyen értelmes célra: például WC papír, konyhai papírtörlő gyártására.
A legjobb megoldás természetesen az lenne, ha valamilyen visszaváltható csomagolásban vehetnénk meg legalább az alapvető élelmiszereket (aki igazán eltökélt, az ezt ma már meg is tudja valósítani), de amíg a társadalom nagy része használ TetraPak csomagolt termékeket, addig bizony valakinek meg kell fizetnie a hulladék feldolgozásának árát is. Azon persze lehet vitatkozni, hogy kinek kellene megfizetnie: valószínűleg szerencsésebb lenne ezt a költséget magába a Tetra Pak-ba csomagolt termék árába beépíteni. Amíg viszont ez nem következik be, addig az ilyen italos dobozokból készült újrahasznosított termékek bizony drágábbak lesznek, mint az egyszerű papír termékek.


Kiváncsi vagy, hová kell dobnod a TetraPak dobozt? Településenként eltér a szabály, bővebb információt itt találhatsz: http://www.italoskarton.hu/cikkek/hova-dobjam

© 2016 Zöldbolt.hu

Értékelések (1)
Hajnalka - 2021.06.04. 06:15
Finom puha, papírcsomagolású, nem szakadós, abszolút elégedett vagyok vele! Ahhoz képest, hogy újrahasznosított, mindent tud, amit egy zsepinek tudnia kell, minőségben nem marad el a többi 3 rétegű mögött. Az egyetlen negatívuma az ára, 80 darabos csomagért kicsit sokallom. Örülök azért, hogy TetraPakból ilyet tudnak csinálni :)
Bővebb leírás

Összetétel: 100% visszaforgatott papír.

További információk a gyártási technilógiáról: www.fiberpack.com

Környezeti információ

Csomagolása:

Papír karton. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

100%-ban újrahasznosított Tetra Pak csomagolásokból készülő EU Ecolabel minősítéssel rendelkező papírtermék. Gyártásához egy fa kivágása sem szükséges.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked