Baboskönyv - babok, lencsék, borsók

Baboskönyv - babok, lencsék, borsókBaboskönyv - babok, lencsék, borsók

Történet - Táplálkozás - Fenntarthatóság

Egy különleges és hiánypótló könyv a szárazhüvelyesek nemzetközi éve alkalmából.

Gondoltad volna, hogy a gladiátorok a lencséből merítették erejüket? Minek köszönhetik a hüvelyes növények a különböző történelmi korokat átívelő népszerűségüket? Mit lehet belőlük készíteni? Hogyan termesszük a hüvelyes növényeket? Ezekre és más hasonló kérdésekre kaphatsz választ a Baboskönyvből.

Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 1-2 nap
Csomagpont
szállítás 1-3 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető
kedvencekhez
Ár: 2 650 Ft (2 524 Ft + áfa)
Egységár: 2 650 Ft/db
kosárba
Termékleírás

A tudatos táplálkozás elterjedésének hatására már hazánkban is egyre többen érdeklődnek a növényalapú fehérjefogyasztás iránt, ugyanakkor magyar nyelven egyelőre alig találni hozzáférhető irodalmat. Kevesen tudják például, hogy a hüvelyesek az egyik legértékesebb fehérjeforrásunk, valamint számos értékes vitamint tartalmaznak. A könyv megjelenésének apropója, hogy a FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) a 2016-os évet a szárazhüvelyesek nemzetközi évének deklarálta.

Kinek szól a Babos könyv?

Mindazoknak, akik:

- a tudatos táplálkozás iránt érdeklődnek,

- szeretnének kevesebb húst fogyasztani, vagy húsmentes életmódot folytatnak,

- valamilyen egészségügyi okból kell táplálkozási szokásaikon változtatniuk,

- érdeklődnek a táplálkozás és a történelem összefüggései iránt.

 

A Babos könyv Steiner Kristóf – a vegán táplálkozás ismert zászlóvivője – ajánlásával jelenik meg, és a könyvben Kristóf egyik kedvenc receptje is szerepel.

A kiadvány színes, olvasóbarát és tartalmas információkat nyújt a hüvelyesekről, valamint a könyvben mindenféle történelmi érdekességről olvashatunk, de felbukkannak rég elfeledett népi hiedelmek és mesék is a világ minden tájáról. Gondolta volna például, hogy a gladiátorok a lencséből merítették erejüket? A Babos Könyvben a bableves-lencsefőzelék tengelytől eltérve érdekes elkészítési tippeket, kedvcsináló receptekre találhatunk az ókortól egészen napjainkig.

"Amilyen aprók a lencseszemek, olyan sok információ és újdonság került a könyvbe ezekről a sok fehérjét és egyéb, a kiegyensúlyozott étkezéshez szükséges tápanyagot tartalmazó növényekről.

Szeretnénk, ha a könyvbe került néhány húsmentes recept kimozdítaná a háziasszonyokat és a főzni szeretőket a megszokott klasszikus receptek világából, és új inspirációkat kapnának a babok, lencsés, borsók felhasználásához."

 

Mi fog veled történni, mire elolvasod ezt a könyvet?

  • Megtanulod, mi fán teremnek a hüvelyesek,
  • lesz némi fogalmad a hüvelyesek termesztéséről,
  • kened-vágod majd, hol és hogyan fogyasztottak hüvelyeseket az ókortól egészen napjainkig,
  • okos érveket sorakoztathatsz majd fel a hüvelyesek környezetmegóvó hatásairól,
  • kezdő tápanyagszakértő leszel, tudni fogod, hogy miért is olyan egészségesek a hüvelyesek,
  • eloszlathatod a hüvelyesekkel kapcsolatos tévhiteket, és megtanulhatod beilleszteni az étrendedbe ezeket a növényeket
  • ínycsiklandozó babos, lencsés, csicseriborsós finomságokkal lepheted majd meg a környezetedet

A kötet szerzői: Kassai Melinda, Réthy Katalin, Papp Andrea

A Baboskönyv megvásárlásával a könyvet kiadó Pillangó fejlesztések civil szervezetet támogatod!


A Pillangó Fejlesztések célja a hátrányos helyzetű, kistérségekben vegyszermentes közösségi gazdálkodás és közösségfejlesztés meghonosítása. Segítő vásárlásoddal elősegítheted, hogy a fenntartható fejlődés és a vegyszermentes, önellátó gazdálkodás alapvető ismeretei minél több rászoruló közösségbe eljussanak.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadja: Pillangó Fejlesztések, 2016

Felelős kiadó: Pro Cserehát Egyesület

Szerzők: Kassai Melinda, Papp Andrea, Réthy Katalin

Grafika: Gyimesi Zsuzsa

Könyvterv: Posztós János

Szerkesztő: Ivanyos Judit

Terjedelem: 78 oldal.

Ajánljuk még Neked
Az intenzív hústermelés környezeti hatásai

Az intenzív hústermelés környezeti hatásai

Az intenzív hús- és tejipari termelés egyre pusztítóbb hatással van az emberi társadalomra és a környezetre – hívja fel a figyelmet a Föld Barátai Európa és a Heinrich Böll Alapítvány "Hús Atlasz" címmel megjelent közös kiadványa.
Klímabarát és felelős élelmiszerfogyasztás

Klímabarát és felelős élelmiszerfogyasztás

Hogyan zöldíthejük étkezési szokásainkat? Mi köze az élelmiszernek a környezetvédelemhez? Hogyan tarhatjuk szem előtt az energiatudatosságot és a társadalmilag felelős hozzáállást az asztalnál is? Ötletek és tanácsok a GreenDependent Egyesülettől.

ProLecsó, vegyszermentes mintagazdaság Hejőszalontán

A ProLecsó mezőgazdasági, foglalkoztatási, környezetvédelmi program célja, hogy vegyszermentes zöldségtermelést indítson be a településeken, a gazdaságot pedig helyi lakosok működtessék.