Tom Szaky: Hulladék - Tudatosan

- 49
Tom Szaky: Hulladék - TudatosanTom Szaky: Hulladék - Tudatosan

DOBJ KI MINDENT, AMIT EDDIG TUDNI VÉLTÉL A SZEMÉTRŐL!

Miután elolvastad ezt a szemléletváltó hatású könyvet, soha többé nem fogsz már ugyanúgy gondolni a szemétre, mint azelőtt!

Származás: Magyarország
Értékelések: 5/5   1 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 1 390 Ft (1 324 Ft + áfa)
Eredeti ár: 2 700 Ft Egységár: 1 390 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

Végtelen nagyságú szemétlerakók, óceáni áramlatok tetején lebegő műanyag massza, veszélyben lévő vadvilág. Szemetünk a modern társadalom legkomolyabb, exponenciálisan növekvő problémájává vált. Az ökokapitalista Tom Szaky rájött mi okozza ezt a válságot, és elmagyarázza miként tudjuk megoldani az által, hogy megszüntetjük a szemét fogalmát. Ahhoz, hogy hulladéktudatosak legyünk – mondja – először meg kell értenünk, majd változtatnunk kell azon, ahogyan létrehozzuk a szemetet. Végül újra kell gondolnunk, mihez kezdjünk vele.

A természet utánzásával, valamint a melléktermékeinkben rejlő értékek kiaknázásával át tudjuk alakítani a hulladékot és képesek vagyunk a használhatatlan limlomból hasznos erőforrást teremteni. Szaky bebizonyítja, hogy az összes szemétben érték rejlik, a használt rágógumitól kezdve a gyümölcsleves zacskón keresztül a cigaretta csikkig.

Miután elolvastad ezt a szemléletváltó hatású könyvet, soha többé nem fogsz már ugyanúgy gondolni a szemétre, mint azelőtt!

 

A magyar származású Tom Szaky a TerraCycle cég alapítója és vezérigazgatója. Sikeres vállalkozása már több mint 100 díjat nyert. Tomot jelenleg a világ  legégetőbb problémáival küzdő vállalkozói közé sorolják. A New York Times, a Treehugger, a Huffington Post, valamint hazánkban a HVG állandó bloggere.

 

Cikkek a szerzőről:

EGY MAGYAR, AKI KINCSET CSINÁLT A SZEMÉTBŐL

GILISZTAÜRÜLÉKBŐL MILLIÁRDOK

MAGYAR HIPPI ALAKÍTJA A GLOBÁLIS SZEMÉTPIACOT

Értékelések (1)
Hajnalka - 2020.06.10. 10:16
Remek olvasmány, tényleg teljesen más megvilágításba helyezi a hulladékról alkotott képet. Tévedés ne essék, nincs új a perspektívában, amennyiben az ember közgazdász. Olyasvalakinek viszont, aki nem rendelkezik közgazdász látásmóddal, tud újat mutatni. Ezért az árért bőven megérte, ajánlom mindenkinek, aki kíváncsi arra, mi a hulladék valódi értéke!
Bővebb leírás
Kiadó: UNIO MYSTICA Kiadó

Fordította: Hargittai Krisztina

Oldalszám: 176

ISBN:  978-615-80019-3-9

Méret: 135×208 mm

Megjelenés dátuma: 2014. 06. 30

Kötés: Puhafedeles, ragasztott, FSC (mix) papír

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Passzold vissza régi mobilodat - boltjainkba!

Passzold vissza régi mobilodat - boltjainkba!

Csimpánzok és gorillák élőhelyét mentheted meg használhatatlan, kidobásra ítélt telefonoddal!
Végre egy netes kihívás, amihez érdemes csatlakozni!

Végre egy netes kihívás, amihez érdemes csatlakozni!

Gyakran hallod azt a mondatot, hogy egy ember kevés a változáshoz? Olvasd el cikkünket egy olyan, egy hét alatt világméretűvé nőtt kezdeményezésről, amely egyetlen facebook-poszttal indult! Csatlakozz te is!
Aláírásgyűjtésbe kezdtek a Magyar Természetvédők a tervezett elavulás ellen

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a Magyar Természetvédők a tervezett elavulás ellen

Egy aláírással most Te is támogathatod a kezdeményezést!
Tényleg a lebomló műanyag lenne a megoldás?

Tényleg a lebomló műanyag lenne a megoldás?

Lebomló műanyag. Ugye milyen jól hangzik? De miről is van szó valójában? Időnként felmerül a kérdés, hogy miért nincs például lebomló szemeteszsákunk? Válaszolunk. :)
4+1 zöldebb ötlet lufieregetés helyett!

4+1 zöldebb ötlet lufieregetés helyett!

Egyre több állat veszti életét a kallódó ballonok miatt. Te teremts egy zöldebb hagyományt!
Elektronikai hulladékok – gyûjtsd külön!

Elektronikai hulladékok – gyûjtsd külön!

Otthoni, munkahelyi tevékenységeink során folyamatosan keletkeznek elektronikai hulladékok. Mit tehet egy környezettudatos felhasználó a tönkrement kenyérpirítóval, fénymásolóval vagy a kiégett villanykörtével?
Tudatos vásárlás - FSC

Tudatos vásárlás - FSC

Aki aggódik az élõvilágunkat fenyegetõ környezeti ártalmak miatt, az igyekszik odafigyelni arra, hogy vásárlói döntéseivel is segítse a környezetvédelem ügyét. Nekik nyújt kapaszkodót többek közt a termékeken található FSC jelölés… de vajon mit is takar pontosan ez a rövidítés?