Biogazda füzetek - Növénytársítások - Rokonszenv és ellenszenv a növények között

Biogazda füzetek - Növénytársítások - Rokonszenv és ellenszenv a növények közöttBiogazda füzetek - Növénytársítások - Rokonszenv és ellenszenv a növények között

A növénytársítás, mint fogalom, igen széleskörű: értelmezhető zöldségek, gyümölcsök között és a szántóföldön is; de megvalósul térben és időben is, akár csak támasztékot adnak egymásnak a növények, vagy beporzókat csalogatnak a kertbe, akár elő-, illetve utóveteményként hatnak egymásra évről évre.

Jelen füzet egy könnyen érthető és használható. igényes válogatást ad ebből a témából.

A legújabb, átdolgozott és kiegészített kiadás!

Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 800 Ft (762 Ft + áfa)
Egységár: 800 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

Szerzők: Dr. Sárközy Péter, Haraszti Nóra és Cseperkálóné Mirek Barbara

"Az ökogazdálkodást segítő "Biogazda füzetek" szakmai kiadványok közül talán a Növénytársítások a legkeresettebb. Az újra és újra kiadott kiadványok gyorsan elkelnek. Ugyanakkor ebben közrejátszik az is, hogy mindegyik kiadást kiegészítjük a témában született legújabb eredményekkel. Erre a munkára a szakterület legkiválóbb szakembereit kérjük fel. 2001-ben ezt a munkát Haraszi Nóra végezte el. 2012-ben dr. Radics László professzor, Parádi Andor és Papp Orsolya voltak a lektorok. Most pedig az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) kitűnő szakemberét, Cseperkálóné Mirek Barbarát kértük fel, hogy egészítse ki a korábbi kiadásokat."

A kiadvány része egy színes, A/3 méretű táblázat, melyen 62-féle növény jó és rossz társítását tüntettük fel, könnyen áttekinthető formában.

Tartalomjegyzék:

Előszó

Lektori előszó

A növénytársítás jelentőssége

A növényi sorrend

Oxigén-etilén forgalom

Növényi kölcsönhatások

Növénytársítási lehetőségek különböző kultúrákban

Növényitársítási rendszerek

Betűrendes növénymutató

Növénytársítás táblázat

Módszerek a kölcsönhatások kimutatására (kristályosítás, kromatográfiás módszer)

Felhasznált és ajánlott irodalom

Szószedet

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadó: Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért

Kiadva: 2016

ISBN: 9789638974037

Oldalak száma: 40

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Kezdetét vette a „Szedd magad!” eperszezon

Kezdetét vette a „Szedd magad!” eperszezon

Elsőként az eperföldek nyitották meg kapuikat. Egészen pontosan még nem az összes, de már vannak olyan kertek, amelyek fogadják a vásárolni vágyókat. Következzen egy összeállítás, hogy idén hol is lehet „Szedd magad!” akció keretében epret szedni.

Közétkeztetés helyi biozöldségekkel

Nagykamaráson biozöldség termesztésébe kezdett az önkormányzat. Céljuk, hogy az ott élõ idõsek és a gyerekek - közétkeztetés keretein belül - egészséges, friss élelmiszerhez jussanak. A kertészet nem csak egészséges élelmiszert, de jelentõs megtakarításokat és viruló közösséget is jelent a helyiek számára.