Antal Z. László: Klímabarát települések

- 40
Antal Z. László: Klímabarát településekAntal Z. László: Klímabarát települések

Kötetünkben a Magyarországon elindult helyi szintű klímaprogramok egyikének, a Klímabarát településeknek (amelyekhez közé egyelőre Tatabánya, Pomáz, Hosszúhetény, Pilis és Albertirsa tartozik), eddigi tevékenységét és eredményeit mutatjuk be.

Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 2 - 4 nap
Csomagpont
szállítás 2 - 5 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető 1 - 2 nap
kedvencekhez
Ár: 1 740 Ft (1 657 Ft + áfa)
Eredeti ár: 2 900 Ft Egységár: 1 740 Ft/db
kosárba
Termékleírás

Az éghajlatváltozás egy olyan súlyos betegséghez hasonlítható, amelynek következményeit ma már minden ember és minden társadalom közvetlenül megtapasztalhatja. E súlyos és egyre súlyosabbá váló „betegség” oka – mai tudásunk szerint - a megfékezhetetlen növekedés, amelynek csak egyik, de legsúlyosabb, „tünete” az éghajlatváltozás. 

A „diagnózis” felismerése után megkezdődött a megfelelõ „gyógymódok” keresése, amely azonban eddig nem vezetett eredményre. Az éghajlatváltozás, azonban az elmúlt években e „betegség” olyan súlyos „tünetévé” vált, amelynek hatására egyre többen felismerték, hogy a Természet és a Társadalom közötti egészséges kapcsolat már elviselhetetlen módon megromlott. Ez a felismerés a lehetséges „gyógymódok” keresését minden eddiginél intenzívebbé tette és a Föld számos országában egyre több városban és faluban is keresik a gyógyulás lehetőségeit. A Klímabarát települések ehhez az egyre kiterjedtebb tevékenységhez kapcsolódnak, abban reményben, hogy a helyi, közösségi kezdeményezések sokasága, egymást is erősítve, megtalálhatja a „betegség” gyógymódját. 

A kötetben az egész tevékenységet megalapozó elméleti tanulmányok és a konkrét, gyakorlati lépéseket ismertető írások együtt jelennek meg. Ezzel arra is rámutatva, hogy a „gyógyulás” egyik fontos feltétele, az elméleti és a gyakorlati tudás minél szorosabb összekapcsolódása. Az eddigi tapasztalatok alapján egyre erőteljesebben fogalmazódik meg az a feltételezés, hogy az eddig eszközökkel gyógyíthatatlannak bizonyuló „betegséget” csak egy új paradigma keretei között kidolgozott gyógymódokkal lehet meggyógyítani. 

Izgalmas olvasmány azok számára, akik az éghajlatváltozás elméleti kérdéseivel foglalkoznak és azok számára is, akik helyi szintű klímaprogramok kidolgozásával kívánnak hozzájárulni a „betegség” gyógyításához.

Antal Z. László (szerkesztő)

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadó: Pallas Páholy Kiadó Kft. 2008

Oldalszám: 482 oldal

Ajánljuk még Neked
Követendõ települési példák

Követendõ települési példák

"Követendõ Példák - Sikeres és fenntartható energetikai beruházások a kelet-közép és dél-kelet európai országokban" elnevezéssel készített el gyûjteményt az Energia Klub környezetvédõ szervezet. Az adatbázis olyan - települések, önkormányzatok által megvalósított - sikeres projekteket mutat be, melyek célja az energiafogyasztás csökkentése. Hasznos és bíztató erejû összeállítás minden olyan önkormányzat, intézmény, cég számára, mely szeretne környezetkímélõbb módon mûködni.