Építőkockák egy új világhoz - Ökológia, közösség, boldogulás - helyben!

- 20
Építőkockák egy új világhoz - Ökológia, közösség, boldogulás - helyben!Építőkockák egy új világhoz - Ökológia, közösség, boldogulás - helyben!

Írta: Takács-Sánta András és munkatársai

Csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat, miközben újra felfedezzük a közösségek erejét? Igen, szerencsére ma már Magyarországon is jó néhány kezdeményezés törekszik minderre. A Kisközösségi Program munkatársai bő tucatnyi lelkesítő példát mutatnak be ebben a könyvben  - tudományos igényességgel, mégis közérthetően. A könyvhöz a neves karikaturista, Marabu készített remek illusztrációkat.

Értékelések: 5/5   1 értékelés alapján »
Nem elérhető
Termékleírás

Olvasd el a Kisközösségi Program ajánlóját könyvükről:

Miért írtuk?

A Kisközösségi Program munkatársaiként abban hiszünk, hogy csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat, miközben újra fölfedezzük a közösségeket! Olyan helyi kisközösségekre van szükségünk, amelyek hozzájárulnak egy kevésbé környezetterhelő életmód kialakításához, az egy helyen lakó emberek közösséggé kovácsolásához, valamint a helyi gazdaság erősödéséhez. Tapasztalatból tudjuk, hogy a mainál környezetkímélőbb és a közösségekre jobban alapozó társadalom csírái, egy új világ lehetséges építőkockái már ma is léteznek.

Miről szól?

Az Építőkockák egy új világhoz című könyvünkben tucatnyi ilyen kezdeményezést mutatunk be rövid esettanulmányok formájában életünk, társadalmunk legkülönfélébb területeiről - tudományos igénnyel, mégis közérthetően. Előremutató, lelkesítő, inspiráló hazai és néhány esetben külföldi jógyakorlatokat gyűjtöttünk egybe. Ismertebb és kevésbé ismert példák egyaránt szerepelnek a kötetben. Ugyanakkor azt reméljük, hogy még az ismertebbekről is képesek vagyunk mindenki számára újdonságokat mondani. A könyv ugyanis elsősorban saját terepkutatásainkon, a kezdeményezések vezetőivel és más résztvevőivel folytatott személyes mélyinterjúkon alapszik – emiatt első kézből szerezhettünk információkat az egyes jógyakorlatokról.

A kötet fő célja annak bemutatása, hogy a fogyasztói társadalmat meghaladva a mainál kevésbé környezetterhelő és egyúttal tartalmasabb életmódra nyílik lehetőségünk – ilyen társadalmak létrehozását pedig nem tekinthetjük többé ködös utópiaként, mivel az új életforma úttörő kezdeményezései már ma is sikeresen működnek. 

Mindenkinek, aki hisz abban, hogy az ökológiai válság megoldásában sokat segíthetnek az összefogásra építő, alulról jövő kezdeményezések. Mindenkinek, aki nem akar tétlenül ülni, hanem aktívan tenni szeretne a környezeti problémák enyhítéséért. De minden olyan embernek is, aki egyszerűen csak szeretné jobban megismerni az ilyen kezdeményezéseket.

A könyvhöz a neves karikaturista, Marabu készített remek illusztrációkat.

Az Építőkockák egy új világhoz című kötet az Andron Könyv Kft. és a Kisközösségi Program közös kiadásában jelenik meg. A könyv megvásárlásával a Kisközösségi Program további munkáját támogathatod!

Értékelések (1)
Lajos - 2017.07.08. 23:27
Egy kellemes délutáni olvasmány, tényleg jó pozitív töltete van a könyvnek, szükség van néha rá, ha már csak a negatívokkal találkozik az ember, ha zöldként éli az életét... Ajánlom, pár ismerősnek körbeadom, aztán valószínűleg feldobom a rukkolára :) hogy élje saját életét...
Bővebb leírás

Kiadja: Andron Könyv Kft. - Kisközösségi Program
Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 141 oldal.
ISBN: 978-963-89640-5-2

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Idén zöldebb leszek! 8+1 kötelező olvasmány újévi fogadalmakhoz

Idén zöldebb leszek! 8+1 kötelező olvasmány újévi fogadalmakhoz

Az idei újévi fogadalmad az, hogy bezöldülsz, de nem tudod hogyan tedd meg az első lépéseket? Vagy már annyira környezettudatos vagy, hogy nem is tudod hova fejlődj? Szerencsére van egy-két szuper olvasmányunk kezdőknek és haladóknak, városlakóknak és erdőszélieknek is, ami ajándéknak sem utolsó. Ráadásul az ajánlott könyvek most mind kedvezménnyel kaphatók.
Mennyire szennyezett a levegő? Mérd meg magad!

Mennyire szennyezett a levegő? Mérd meg magad!

A hivatalos mérőállomásokkal szemben onnan szállítja az adatokat, ahol az emberek élnek: a Sensor Community lakások ablakában, erkélyén vagy a házak udvarán felállított szenzorai gyakran jóval nagyobb értékeket mérnek mint a hivatalos mérőállomásokra kihelyezett műszerek.
3 zöld alternatíva a Black Friday helyett

3 zöld alternatíva a Black Friday helyett

Miért vennénk meg akciósan olyan termékeket, amikre nincs is szükségünk? Inkább keressünk más elfoglaltságot!
Dokumentumfilmek arról, mi történik a Földdel és az emberrel

Dokumentumfilmek arról, mi történik a Földdel és az emberrel

Látni akarod az igazságot? Tudni akarod, milyen változások zajlanak a világ kontinensein - sokszor láthatatlanul, mégis az orrunk előtt? Gyere el és nézd meg a Verzió Filmfesztivál dokumentumfilmjeit!
2018-ban is elindul a Humánökológia tanfolyam

2018-ban is elindul a Humánökológia tanfolyam

Ökológiai válság és kiútlehetőségek... ha téged is érdekel a hogyan, íme egy remek lehetőség!