Kóródi Mária: Az erőszak kultúrája

- 59
Kóródi Mária: Az erőszak kultúrájaKóródi Mária: Az erőszak kultúrája

A 2007-ben megjelent Remény a fennmaradásra címet viselő kötet a szakma legismertebb képviselőinek segítségével mutatta be Földünk legégetőbb környezeti problémáit. A könyv három fő részre, kórtörténetre, diagnózisra és válságkezelésre tagolódott, történelmi összefüggéseiben mutatta be a rendkívül veszélyes helyzet kialakulását, ennek okait, és az elengedhetetlen változások szükségességét. Ez a kötet nem az előző kötetben leírtak ismétlése, hanem annak folytatása, a problémakör új megvilágításba helyezése.

Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 4 - 7 nap
Csomagpont
szállítás 5 - 8 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető 2 - 3 nap
kedvencekhez
Ár: 1 199 Ft (1 142 Ft + áfa)
Eredeti ár: 2 900 Ft Egységár: 1 199 Ft/db
kosárba
Termékleírás

A cím, Az erőszak kultúrája arra utal, hogy az áldatlan állapot kialakulásáért hatalmas felelősséget tulajdonítunk az embernek, pontosabban annak az agresszív, harácsoló magatartásának, amely idáig vezetett. Ez a könyv éppen ezért, ugyancsak a tudomány és a közélet jeles képviselőinek írásaival, szeretné bemutatni bolygónk nem csupán környezeti, hanem civilizációs válságát is. Szeretné bemutatni, hogy melyek azok a politikai, gazdasági, szociológiai, lélektani jelenségek, hamis ideológiák, téves eszmék, hibás értékelések, rossz beidegződések, felelőtlenségek vagy éppen bűnös szándékok, amelyek már napjainkban végveszélybe sodorják világunkat. 

A könyv segélykiáltás, mely éppen arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy azért kellene végre komolyan elgondolkoznunk félelmeinek természetrajzán, mert folyamatosan önmagunknak hazudunk, és amiatt kellene végre munkához látnunk, mert az égvilágon semmi sem történik. 

Hiszünk benne, hogy az ilyen színvonalas írások löknek egy kicsit a megkövesedni látszó viselkedési formákon, és segítenek abban, hogy végre szembenézzünk önmagunkkal, félelmeinkkel. Ha így van, már tettünk valamit a változásért.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Összeállította: Kóródi Mária

Kiadja: Pallas Páholy Kiadó Kft. 2009

Oldalszám: 240

ISBN: 9789638823939

Ajánljuk még Neked