Terepi madárhatározó gazdálkodóknak

Terepi madárhatározó gazdálkodóknakTerepi madárhatározó gazdálkodóknak
Terepi madárhatározó gazdálkodóknakTerepi madárhatározó gazdálkodóknak

Gazdálkodóknak szánt terepi madárhatározó, az Magyar Madártani Egyesület és a Vidékfejlesztési Minisztérium közös kiadványa.

A kiadvány a mezőgazdasági élőhelyek jellemző madarait tárgyalja, elsősorban azokra a fajokra összpontosítva, amelyek megőrzése nagyban függ a gazdálkodás mikéntjétől. A szerkesztés során külön hangsúlyt helyeztek az adott faj életfeltételeinek biztosítása érdekében szükséges, valamint elkerülendő gazdálkodási tevékenységek leírására.

Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 1 790 Ft (1 705 Ft + áfa)
Egységár: 1 790 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

A kiadvány ötlete az RSPB (Az Egyesült Királyság madártani egyesülete) hasonló, a mezőgazdasági területeken dolgozók részére készült kiadványán alapszik, de az egyszerű határozó funkción felül mindenképpen szerettünk volna a gazdálkodás és a természetvédelem kapcsolatáról szóló információkat is adni, a gazdálkodók környezettudatosságát erősíteni.

Gyerekeknek és kezdő madarászoknak is ideális választás, kis mérete és egyszerűsége miatt! Spirál kötés, műanyag fedlap, 60 oldal vastag papíron.

"Gazdálkodóknak és természetvédőknek közös érdeke a mezőgazdasági élőhelyek természeti állapotának megőrzése. Ebben a folyamatban a védelemre érdemes értékeink megismerése és megbecsülése az egyik első lépés, melyhez szerény segítséget kíván nyújtani a mezőgazdasági élőhelyek madárdajainak felismerését segítő kiadványunk.

A kiadvány a mezőgazdasági élőhelyek jellemző madarait tárgyalja, elsősorban azokra a fajokra összpontosítva, amelyek megőrzése nagyban függ a gazdálkodás mikéntjétől. A szerkesztés során igyekeztünk külön hangsúlyt helyezni az adott faj életfeltételeinek biztosítása érdekében szükséges, valamint elkerülendő gazdálkodási tevékenységek leírására."

 

Tartalom:

Majorok, tanyák madarai
Szántók, gyep mozaikok madarai
Legelők madarai
Nedves rétek madarai
Vizes élőhelyek madarai

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Kiadja: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, 2015

Írta: Králl Attila; Lóránt Miklós; Marticsek József; Nagy Dénes
Szerkesztette: Tóth Péter
Lektorálta: Haraszty László
Madárfestmények: Kókay Szabolcs, Zsoldos Márton
Kiadványszerkesztés: Kiss Maya

ISBN: 9789633090350

Környezeti információ

Csomagolása:

Csomagolás nélküli termék.

Elsődleges környezeti előnye:

Ismeretterjesztő kiadvány, melynek segítségével a gazdálkodók és más érdeklődők informálódhatnak a magyarországi mardárfajokról és azokról a gazdálkodási formákról, amelyek kímélik őket, így óvva hazánk biodiverzitását.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Téli madáretetés

Téli madáretetés

Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. Az már kevésbé közismert, hogy a tőlünk északabbra fekvő, mostohább téli klímájú területek madarai számára sok esetben Magyarország jelenti a telelőterületet. Bátran vágjunk bele a madáretetésbe otthon, izgalmas és szemet gyönyörködtető élményben lesz részünk! A Magyar Madártani Egyesület tanácsai segítenek bennünket.