BIO gluténmentes hajdinakása – 200 g, természetes és tápanyagdús
A hajdina nem tartozik a klasszikus gabonafélék közé, mégis hasonlóan sokoldalúan felhasználható. Ez a BIO, gluténmentes hajdinakása tökéletes választás, ha természetes, adalékanyagoktól mentes alapanyagot keresel a tudatos reggelihez vagy könnyű vacsorához.
BIO gluténmentes hajdinakása – 200 g. Rostban gazdag, gyorsan elkészíthető, bio alapú kása reggelire vagy sós ételekhez. Adalékanyagmentes, vegán termék.
Miért válaszd a hajdinakását?
A hajdina természetes formában gazdag rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Mivel a feldolgozás során semmit nem adunk hozzá és nem veszünk el belőle, a kása teljes értékű marad. Ideális azok számára, akik fontosnak tartják a tiszta, növényi alapú táplálkozást.
Felhasználási lehetőségek:
Egyszerűen keverd el forró vízzel vagy növényi itallal (pl. rizsitallal), hagyd állni 1-2 percig, és már kész is. Fogyaszthatod natúran, gyümölccsel, zöldséggel, vagy akár sós, fűszeres változatban is.
- Reggeliként: gyümölcsökkel, magvakkal, növényi itallal
- Sós változatban zöldségekkel, fűszerekkel
- Levesek, főzelékek, szószok sűrítésére
- Egészséges, gluténmentes köretként is megállja a helyét
Próbáld ki a
BIO gluténmentes hajdinakását, és élvezd a teljes értékű táplálkozás élményét – természetes, gyors és tápláló megoldás a mindennapokra.
Átlagos tápérték (100 g-ban):
- amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
Összetevők:
Extrudált hajdina*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Mi az az extrudálás?
Az extrudálás egy olyan technológiai eljárás, amely során magas hőmérsékleten és nyomáson a gabonát vagy álgabonát (pl. hajdinát) megpuffasztják, így az:
-
könnyebben emészthető lesz,
-
gyorsan elkészíthető (pl. 1-2 perc alatt forró vízzel),
-
megváltozik a textúrája, oldhatósága.
Ezért tudjuk a terméket kásaként főzés nélkül vagy csak pár perc alatt elkészíteni – ahogy a használati utasítás is írja.
Tárolás:
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tartandó!
Gyártó / Forgalmazó
BiOrganik Online Kft.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.