Bokashi konyhai komposztáló a Zöldboltban
A konyhai komposztáló anaerob (azaz a levegő jelenléte nélküli) komposztálási folyamatra lett kitalálva. Az anaerob előkomposztálási folyamat elindításához a Bokashi komposzt starter szükséges!
Miért érdemes Bokashi konyhai komposztálót választani?
Mik a Bokashi komposztálás előnyei?
- Lakásban is használható - a komposztálási folyamat beltérben zajlik, ezután balkonládában, vagy egy nagy, zárható ládában, földdel keverve is be tudjuk fejezni a keletkező komposzt érlelését.
- Anaerob, levegőtől elzárt - Mivel légmentesen záródó edényben, bokashi starterrel zajlik az anaerob komposztálás, így a szerves hulladék nem rohad, nem penészedik, hanem fermentálódik.
- Tömöríti a szerves hulladékot - a fermentáció közben a komposztálóba tett szerves anyag térfogata csökken, így a kis méretű komposztálóban sok hulladékot tudunk elhelyezni.
- Olyan dolgokat is tehetünk bele, amiket közösségi vagy kerti komposztálóba nem ajánlott - a bokashi komposztálóba tehetünk csontot, szálkát, tejtermékeket, sült vagy főtt ételmaradékot. A közösségi komposztálókban ez nem mindig engedélyezett, a kerti komposztálóhoz pedig nemkívánatos látogatókat (rágcsálók, kóbor macskák, stb.) csalogathatnak.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!