Csíráztatás: 12 óra áztatás után.
Hőmérséklet 21 °C.
Öblítés naponta kétszer.
Csírázási idő: 3-5 nap
Fontos, hogy a magvak ne álljanak vízben a csíráztatás során.
Nyomokban glutént és szezámot tartalmazhat.
"Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek?
Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti?
Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet?
Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA."
(Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában)
A zöldborsó friss hajtásai édesek, ropogósak, kiválóan használhatók nyersen salátakeverékekbe és díszítésre.
Vetés: egész évben.
Salátaborsó termesztése mikrozöldségnek
Vegyünk egy csíráztató tálcát vagy virágládát és töltsük meg félig földdel. Szórjunk rá bőségesen borsó magot, majd takarjuk be vékonyan földdel és locsoljuk meg. Ne öntözzük túl, csak nyirkos legyen a föld a későbbiekben is! Helyezzük a ládát világos ablakba.
Általában 10-12 nap után már vágható a hajtás, amint eléri a 10 cm magasságot.
Tipp: A tálcákat ne ürítsük ki az első vágás után, mivel a borsómagok gyakran másodszor is kihajtanak.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!