Acai bogyó - Az egészséges táplálkozás szupertápláléka
Az acai bogyó (ejtsd: ászáj) egy brazil pálmaféle gyümölcse, melyet fagyasztva szárítanak rögtön a szüret után, hogy értékes tápanyagait minél nagyobb mértékben megőrizze.
Így fogyaszd:
Napi egy-két teáskanállal, turmixokba, gyümölcslevekbe, joghurtba keverve, müzlik és nyers sütemények hozzávalójaként.
Az acai bogyó jótékony hatásai:
Az acai bogyóban található Omega 6 és 9 zsírsavak a vér koleszterin szintjének csökkentéséhez is hozzájárulhatnak. Ezen kívül az acai bogyó az öregedési folyamatok lassításában is jelentős szerepet játszik, az egészséges táplálkozást követők körében az egyik legjelentősebb öregedést lassító szupertáplálékként ismert. Úgy gondolják, hogy ezt a hatást az antocianinok és antioxidánsok okozzák. Az acai bogyó 10-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a szőlő és 2-szer annyit, mint a kékáfonya.
Sokáig egyáltalán nem vagy csak nagyon nehezen lehetett hozzájutni az acaihoz, de szerencsére a korszerű feldolgozási módszerek ma már lehetővé teszik, hogy hozzánk is eljusson, mégpedig nyers formában, hozzáadott anyagok nélkül.
Tudj meg többet a fenntartható egészségedről
Szeretnél egészséges és szép barna bőrt nyáron? Olvasd el a Zöldbolt útmutatóját: Ezeket edd, ha egészséges és barna bőrre vágysz! Fedezd fel, mely ételek segíthetnek abban, hogy bőröd ragyogó és egészséges maradjon, miközben természetes módon elősegítik a barnulást.
Ha a gyerekek étkezéséről van szó, nemcsak az egészség, de a környezettudatosság is fontos. A Gyerekkonyha az egészség és a környezetvédelem jegyében cikkünk ötleteket ad arra, hogyan teheted a gyerekek étkezését egészségesebbé és fenntarthatóbbá. Tanácsokat kapsz arról, milyen ételeket válassz, hogy a kicsik is jól érezzék magukat, miközben a bolygónkra is vigyázol."
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!