Mazsolaszőlő termesztése és jótékony hatásai
A mazsolaszőlő termesztése már i.e. 2000-re tehető, elsősorban Egyiptomban és Perzsiában hódított teret. Jótékony hatásait már hamar észrevették az ókori görögök és rómaiak is, akik az értékes mazsolával díjazták sportolóikat.
A mazsolában található P-vitamin is, amely gyulladáscsökkentő és allergiásoknak is kifejezetten ajánlott. Rostokban is igen gazdag, így napi fogyasztása jótékony hatással van a salakanyagok és méreganyagok kitisztításában. Magas a vas- és B-vitamin tartalma, ami kiváló a vérszegénység kezelésére.
Átlagos tápérték 100 g termékben*
Energia (kJ/kcal): 1430/341
Zsír: 0 (g)
Telített zsírsavak: 0 (g)
Szénhidrát: 79 (g)
Cukor: 60 (g)
Élelmi rost: 3 (g)
Fehérje: 2,5 (g)
Só: 0 (g)
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Összetevők: mazsola, növényi olaj.
Forgalmazó:
Tündérkert Trading Kft.
6782-Mórahalom,
Papírgyári út 1/g.
Csomagolása:
Újrahasznosítható PP műanyag fólia, dobd szelektív gyűjtőbe!
Elsődleges környezeti előny:
Természetes és hazai vitaminforrás