Kukoricadara
A kukorica Közép-Amerikából származik, ahol az őslakosok változatos módon hasznosították az étkezéseik során.
Jótékony hatásai:
- A kukoricadara főképp szénhidrátban (keményítőben) gazdag.
- Jelentős mennyiségű fehérjét is tartalmaz, ezért növényi fehérjeként mindenképpen érdemes az étrendbe iktatni.
- Magas rosttartalma segít a székrekedéses panaszok enyhítésében.
- B-vitamin tartalma is említésre méltó.
Felhasználása: A kukoricadara semleges íze miatt édes és sós ételekhez is használható. Legismertebb felhasználási módja a puliszka, melyet főképp az erdélyi konyhában túróval és tejföllel fogyasztanak.
Polentaként az olasz gasztronómiában vált ismertté, tejtermékekkel és zöldségekkel önálló fogásként, vagy önmagában köretként is gyakran tálalják húsos ételek mellé.
Elkészítése: A kukoricadarához bőségesen kell vízet vagy más folyadékot adni. Általános arány 1 bögre=250 ml kukoricadarához 3 bögre folyadék. Ha folyékonyabb állagot szeretnél akkor kevergetés közben még önthetsz hozzá. A kukoricadara 5-10 perc alatt megfő - mennyiségtől függően - fontos, hogy főzés közben folyamatosan kevergesd.
Összetevők: kukorica*
* Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból származó bio termék.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Száraz, hűvös helyen tartandó
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!