Kukoricapehely
A kukorica Közép-Amerikából származik, ahol mindig sokféleképpen hasznosították ételeik készítéséhez. A kukoricapelyhet más nevén corn flakest a XIX. században találták fel.
Tulajdonságai, amire fontos odafigyelni:
A kukoricapehely glikémiás indexe igen magas, gyorsan megemeli a vércukorszintet, ezért cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak, fogyni vágyóknak nem ajánlott.
Ami miatt az egészségtudatos konyhában helye van az a tulajdonsága, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Felhasználás:
Önmagában reggelire joghurtba, tejes italokba vagy növényi italokba keverve, szezontól függően friss gyümölccsel kiegészítve.
Ha magas rosttartalmú gabonapehellyel - zabpehely, hajdinapehely - vagy olajos magokkal összekeverve fogyasztod, akkor lassabban emeli meg a vércukorszintet, így később fogsz megéhezni.
Összetevők: kukorica*
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
* Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból származó bio termék.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Száraz, hűvös helyen tartandó
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!