Vörös lencse
A vörös lencse a keleties jellegű ételekben gyakran használt alapanyag. A vegán étrendben is fontos szerepet játszanak a hüvelyesek, magas fehérjetartalmuk miatt kíváló növényi fehérjeforrásnak számítanak.
Vörös lencse tulajdonságai:
- Magas a fehérje és rosttartalom, amelyek növelik a teltségérzetet és hasznos azoknak is, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat
- Fontos ásványi anyagokat tartalmaz, nagy mértékben vasat
- A vörös lencse bővelkedik úgynevezett fitonutriensekben, amelyek elősegíthetik a egészség megőrzését és betegségek megelőzését
Felhasználása:
A vörös lencse nagyon gyorsan megfő, áztatást nem igényel. Készülhet belőle fűszeres krémleves, köret önmagában vagy párolt zöldségekkel, remek és tápanyagdús alapanyag a fasírtokba. Ezen felül használható töltelékekhez, kenyérre kenhető pástétomokhoz, vagy friss salátához adva.
Összetevők: vöröslencse*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Gluténmentes üzemben csomagolva.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!