A könyvben bemutatott 30 ehető növény minden nehézség nélkül megtalálható az erdőben vagy a parkban. Megtanulhatjuk biztonsággal meghatározni őket, és megismerhetjük gyűjtésük módját, a kitűnő recepteket követve pedig könnyen készíthetünk belőlük ízletes és tápláló ételeket.
Olvass bele a könyvbe IDE KATTINTVA!
David Hamilton, aki táplálkozás- és élelmezéstudományból diplomázott, az ehető növényeket évszakonként csoportosította, így egész évben lesz alapanyagunk olyan remek fogásokhoz, mint az óriáspöfeteges kebab, az ecetfás limonádé, az édesburgonyás-gesztenyés burger és a csokis mogyorókrém.
TARTALOM
6 A GYŰJTÉS ALAPJAI
8 Bevezetés
10 Miért gyűjtsünk?
12 Hogyan gyűjtsünk
biztonságosan?
13 Mit viseljünk, és mit vigyünk
magunkkal?
15 Hol gyűjtsünk?
22 Amire szükség lesz
a konyhában
23 A természet védelme
24 TAVASZ
26 Csalán
30 Gyermekláncfű (pitypang)
34 Medvehagyma
38 Fehér libatop
42 Tyúkhúr
44 Fodormenta
48 Kányazsombor
52 Nagy útifű
54 NYÁR
56 Vadcseresznye
60 Fekete bodza
64 Fekete áfonya
68 Húsos sziksófű
70 Mezei sóska
74 Óriáspöfeteg
78 Repcsényretek
80 Erdei szamóca
84 Vadszilva
88 Vadszeder
92 ŐSZ
94 Alma
98 Vadrózsa
102 Galagonya
106 Málna
110 Bükk
112 Vargánya
116 Mogyoró
120 Szelídgesztenye
124 Torzsás ecetfa
128 TÉL
130 Erdei madársóska
132 Kökény
136 Nyír
140 Név- és tárgymutató
142 A szerzőről
142 Köszönetnyilvánítás
143 A fényképek forrásai

100% válogatott ÖKO termékek

3000+ termék azonnal, raktárról

Segítünk eligazodni a zöld életmódban!

Díjazzuk hűségedet