Formanek Vineg’Art Topáz almaecet - 500 ml

Formanek Vineg’Art Topáz almaecet - 500 mlFormanek Vineg’Art Topáz almaecet - 500 ml

Kiváló minőségű almaecet Tokaj-Hegyaljáról.

Hagyományos eljárással, biológiai erjesztéssel készített almaecet Topáz almából.

Gyártó: Borecet Művek
Származás: Magyarország
Kiszerelés: 500 ml
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 1 990 Ft (1 567 Ft + áfa)
Egységár: 4 Ft/1 ml
kosárba
Termékleírás

Felhasználási javaslatok:

- locsold salátákra, gyümölcsökre
- tedd páchoz, omlossá téve a húst
- lazítsd fel vele süteményed tésztáját
- csepegtesd fűszerként készételhez
- készíts frissítő italt, 1:9 hígitással

Érlelési idő: 3 hónap
Régió: Tokaj-Hegyalja
Savtartalom: 5%

Összetevők: topáz almaecet (100%).

Adódik a kérdés: mire jó az almaecet? A kérdést egyszerűbb úgy feltenni, hogy mire nem?!

Az almaecetek talán a leginkább elterjedt gyógyhatású italok, amit az emberek nagyon régóta készítenek házilag is. Ahhoz, hogy kiváló minőségű almaecetet kapjunk, az alapanyagnak sem szabad rosszabbnak lennie.

Nedűnket a leggondosabban termesztett és válogatott Topáz almából nyerjük. Az így kapott almaecetet szűretlenül palackozzuk, hogy megőrizzük az alma vitamin –és tápanyagtartalmát.

Az almaecet hihetetlenül sokoldalú, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy amíg egyesek a fogyás egyik csodaszereként esküsznek rá, addig mások a friss saláták kötelező alapanyagaként ismerik. Segít a zsírok lebontásában, de sokan dicsérik a vérnyomáscsökkentő és vércukorszint-csökkentő hatása miatt is.

 

A Tokaj-Hegyaljai Borecet Művek által gyártott ecetekről:

A biológiai erjesztéssel készített ecetek

A biológiai úton előállított ecetek természetesek, ecetsav baktériummal erjesztett ecetek. Az így készült ecetek sajátossága, hogy megőrzik az alapanyaguk íz- és illatanyagát, valamint jótékony hatásait is. Legelterjedtebbek a borecet, az almaecet és egyéb gyümölcsecetek, a rizsecet, a sherry ecet, valamint a balzsamecet. A magyar élelmiszerkönyv szerinti “ecet” kifejezés a biológiailag eresztett ecetekre vonatkozik.

Az ecet előállításához szükség van: etil-alkoholra, vagy etil-alkoholt tartalmazó folyadékra (pl. borra vagy gyümölcsborra), kiegészítő tápanyagokra, ivóvízre, ecetsav-baktériumra, és egy megfelelő erjesztő berendezésre. A biológiai erjesztéssel történő ecetgyártás lényege, hogy a folyadékban lévő alkohol alakul át ecetté. A folyamatot ecetsav-baktériumok végzik, ha elegendő oxigén áll a rendelkezésükre.

(CH3CH2OH + O2 → CH3COOH + H2O)


Az ecetek érlelése

A fermentációt követően a nyers ecetnek szüksége van időre, míg az ízek összeérnek. Az érlelési időtartam pár héttől kezdve egészen hosszú évekre is kiterjedhet. Többnyire fahordót használnak az ecetkészítők. Ez lehet tölgyfahordó, de használhatnak egyéb hordókat is, mint cseresznye, akác, eper stb. Az eredeti balzsamecetnél pl. pontosan meghatározottak a hordók alapanyagai, a benne való tárolás sorrendje és az érlelés ideje.

A hordóból további anyagok oldódnak az ecetbe, melyek még finomabbá ás összetettebbé teszik az ecetet, ezáltal növelve annak élvezeti értékét.

A nálunk készülő borecetek további tölgyfahordós érlelést kap, mely folyamat során kialakul a tökéletes harmónia. Az ecet érlelése a fahordókban pár hónaptól több évig is eltarthat. Ez az érlelési mód kedvezően hat az íz- és zamatanyagok kifejlődésére, másrészt a fából is értékes ízanyagok oldódnak ki. A másodlagos buké a fahordós érlelés során alakul ki az ecetben.

Mi tudatosan csak olyan hordókat használunk ecet érlelésére, melyekben pár évig aszú borokat érleltek. Így az intenzív fa aromák, melyek az új hordóra jellemzőek, már lecsitultak, ezek helyét az aszúra jellemző vaníliás, citrusos komponensek vették át.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Gyártja: Ko-Duett Kft., 3916 Bodrogkeresztúr, 0119/2. hrsz

Minőségét korlátlan ideig megőrzi.

Felbontás előtt felrázandó!

Felbontás után tartsa hűvös helyen.


Az esetleges üledék képződés természetes jelenség, a minőségre ez nincs hatással.

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható és újrahasználható üveg palack. Kérjük kiöblítve dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Hagyományos, biológiai erjesztésű, gyümölcsből, Magyarországon készült adalékmentes élelmiszer.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked