Rédei Bio mustármag csíráztatásra

Népszerű
Rédei Bio mustármag csíráztatásraRédei Bio mustármag csíráztatásra

"Napi vitaminadag csíranövényekből"

Bio mustármag csíráztatásra.

Sinapis alba

Származás: Magyarország
Kiszerelés: 50 g
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
Házhozszállítás
szállítás 1 nap
Csomagpont
szállítás 1-3 nap
Budapesti bolt
átvehető
Veszprémi bolt
átvehető
kedvencekhez
Ár: 349 Ft (275 Ft + áfa)
Egységár: 7 Ft/1 g
kosárba
Termékleírás

"Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek?

Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti?

Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet?

Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA."

(Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában)

 

A mustárcsíra kiválóan fogyasztható vajaskenyérrel, levesekben, müzliben. Erős ízű csíranövény.

Antibiotikus hatású. Tisztítja a nyálkahártyát. Az epére és a májra kedvezően hat, csökkenti az emésztési zavarokat. Élénkítő, izomfájdalom enyhítő, vértisztító.

 

Vetés: egész évben.

Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál mag elegendő.

A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta kétszer.

A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni.

Csírázási idő: 2-3 nap.

Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.

Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt.

Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén.

Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Gyártja: Rédei Kertimag Zrt. H-2886 Réde, Lesalja major

Allergén anyagot tartalmaz: mustár.

Környezeti információ

Csomagolása:

Papír zacskóban. Kérjük használat után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

A csíráztatni való mag és csíráztató tál használatával otthon bárki önellátó módon elkészítheti a magas vitamin- és tápértéktartalmú friss csíráit.

Kapcsolódó termékek
Rédei csíráztató üvegedény
Rédei csíráztató üvegedényBruttó ár: 1 395 Ft
kosárba
Ajánljuk még Neked
Önellátás mikroszinten - Csírák és mikrozöldek!

Önellátás mikroszinten - Csírák és mikrozöldek!

Igazi szuperélelmiszerek, amelyeket otthon magad termelhetsz meg! Csak semmi utazgatás ;) Ehelyett végigkísérheted a növénykék fejlődését!