Magas antioxidáns-tartalma miatt gyulladáscsökkentő, külsőleg pedig öregedésgátló, bőrfeszesítő hatású. Napi 1-2 teáskanál jótékonyan befolyásolja a szervezet működését.
A benne található sesamol csökkenti a szervezetben kialakult gyulladásokat, valamint ellensúlyozza a szabadgyökök sejtkárosító hatását.
Gazdag forrása a többszörösen telítetlen zsírsavaknak - köztük az omega-3-nak, az omega-6-nak és az omega-9-nek.
A szezámmagban található jelentős mennyiségű lecitin fontos szerepet tölt be az idegrendszer, az agy, a máj, az epe működésében, a magas vérzsír és koleszterin értékek csökkentésében.
Emellett vasat, nikkelt és mangánt, és E-vitamint tartalmaz.
A szezámolaj nagyon gazdag linolsavban, amelyet a szervezetünk nem tud előállítani. Kutatások kimutatták, hogy a linolsav jótékony hatása van a vesére és a szívre. Emellett fontos szerepet tölt be a vérnyomás szabályozásában, és hatékonyan ápolja a kiszáradt bőrt.
Íz és illat
Hidegen sajtolt szűz 100%-os olaj, kiváló minőségű hántolt fehér szezámmagból sajtolva. Halványsárga színű, ízében és illatában is érezhető a szezámmag jellegzetes íze.
A gondosan kiválogatott és megtisztított magból csigaprésen keresztül nyerik ki az olajat. Tartályban történő ülepítés után palackozva, mindig frissen kerül az Ön konyhájába.
Napi ajánlott mennyiség
- 1-2 teáskanál, ami történhet önállóan fogyasztva vagy kenyérre, pirítósra csepegtetve illetve, kedvenc salátájához, ételéhez keverve.
Felhasználás
- A szezámolaj elsősorban az ázsiai és keleti konyha alapanyaga, a vokban készített ételek kedves ízesítője.
- Kiválóan alkalmas saláták, zöldségek és még édességek ízesítésére is.
- A dió- vagy mogyorótorta íze sokkal intenzívebb lesz, ha két evőkanál szezámmagolajat adunk hozzá.
- A szezámolaj nagy múlttal rendelkezik a szépségápolás területén is, valamint kitűnő masszázsolaj is egyben.
- Tökéletesen harmonizál vele a gorgonzola sajtból és túróból készült szendvicskrém, amit sóval és kevés borssal ízesíthetünk.
- Kellemesen lágy ízű és illatú olaj, ami főzéshez, pároláshoz és sütéshez is egyaránt felhasználható, fűszerként is alkalmazható lágyan pikáns íze miatt.
- Kenyérre, pirítósra csepegtetve is fogyasztható, ugyanakkor nagyon ízletes nyers és párolt zöldségekhez.
- Ízesíthetjük vele a leveseket, szószokat, húsokat, de akár hozzá illő körethez is szervízozhatjuk.
- Vegetáriánus fogásokhoz is kiváló kiegészítő.
- Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, tésztákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele.
- Önmagában is fogyasztható teáskanállal.
Tárolás
Napfénytől védve 15 °C alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással a gyártástól számított legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.
Pelyhesedés
Hideg helyen tárolva (hűtőszekrényben), különösen télen az olaj „pelyhesedésre” hajlamos (besűrűsödik), ez a 100%-os olajok természetes folyamata, ami egyben a megfelelő minőség jele is. Szobahőmérsékleten tárolva rövid idő után visszaáll az eredeti sűrűsége, és az alján keletkezik egy vékony üledék. (mivel az olajok természetes ülepítéssel hordókban ülepednek le, mindenféle finomítás és gépi szűrőrendszert mellőzve, ezért ez a folyamat természetes.)
A Göcseji olajakról
A Göcseji olajak 100%-ban természetes alapanyagból és adalékanyagok hozzáadása nélkül készülnek. Kulináris felhasználási területei mellett gyógyászati célokra is kiválóan alkalmas.
Az olajak omega 3 többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdagok, amelyek az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás alappillérei. Immunerősítő hatásuk és egyéb kedvező tulajdonságuk miatt használatuk egyre szélesebb körben elterjedt.

100% válogatott ÖKO termékek

3000+ termék azonnal, raktárról

Segítünk eligazodni a zöld életmódban!

Díjazzuk hűségedet