A mákolaj aminosavakban, többszörösen telítetlen omega 3 zsírsavakban, foszforban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag.
TIPP: Pozsonyi mákos kocka mákolajjal locsolva
Egészség
- Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása
- Növeli a szellemi teljesítőképességet
- Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású
- Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését
- Normalizálja a vér koleszterinszintjét
- Jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásában.
- Klinikai tesztek igazolták, hogy a mákolajat fogyasztók csontozata normális értéket mutatott már 12-16 hónapos kezelést követően.
Felhasználás
- A mákolaj klasszikus alapanyaga a keleti konyhának. Különleges aromája péksüteményekben érvényesül leginkább, de salátákhoz és gyümölcslevesekhez is kiválóan társítható.
- Számos ünnepi étel készíthető vele, mint a magyar különlegesség a beigli vagy a mákos guba.
- Ezen kívül desszertek, rétes, fagylalt, palacsinta töltelék, sütemény és számos más étel alkotóeleme.
- Egyszerűen fogyasztható natúron naponta 1-2 kiskanállal reggel étkezés előtt vagy reggelire pirított kenyérre csepegtetve.
Tárolás
- Napfénytől védve 15°C alatt tároljuk! Felbontás után javasolt hűtőszekrényben tárolni. Szakszerű tárolással legalább 9 hónapig megőrzi a minőségét.
A Göcseji olajak 100%-ban természetes alapanyagból és adalékanyagok hozzáadása nélkül készülnek. Kulináris felhasználási területei mellett gyógyászati célokra is kiválóan alkalmas.
Az olajak omega 3 többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdagok, amelyek az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás alappillérei. Immunerősítő hatásuk és egyéb kedvező tulajdonságuk miatt használatuk egyre szélesebb körben elterjedt.

100% válogatott ÖKO termékek

3000+ termék azonnal, raktárról

Segítünk eligazodni a zöld életmódban!

Díjazzuk hűségedet