Egyszerűen elkészíthető, széleskörűen felhasználható egészséges alapanyag, mely az egyik legkedveltebb reggeli fogás az angolszász területeken, de mára már hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
Jótékony hatásai miatt érdemes az egészségtudatos táplálkozásban minél sokrétűbben alkalmazni.
- A zabpehely nagyrészt összetett szénhidrátokat tartalmaz, mely lassan szívódik fel így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet
- A magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehely segít megelőzni a székrekedést
- További előny, hogy a rostok növelik a teltségérzetet, ezzel kitolható a következő étkezés időpontja és csökkenthető az elfogyasztandó adag. Fogyókúra esetén érdemes kihasználni a zabpehely ezen kedvező tulajdonságát.
- A zab antioxidáns tartalmának a viszketéscsillapításban, gyulladáscsökkentésben van szerepe és a bőr szépségéhez is hozzájárul.
Felhasználás: Leggyakrabban reggeli zabkásához használható. Egy adag kb. 25-30g zabpehelynek felel meg, amit másfél-kétszeres mennyiségű vízben vagy növényi tejben 5-10 perc alatt folyamatos kevergetés mellett kell készre főzni.
Egy másik módszerrel éjszakára áztasd vem ugyanennyi folyadékban, mint a zabpehely, majd reggel melegítsd fel egy edényben. Ízesítéshez lehet használni fahéjat, kókuszt, rizsszirupot, egészséges, ha friss szezonális gyümölccsel egészíted ki. Téli időszakban lekvárokkal, aszalt gyümölcsökkel, olajos magokkal egészséges reggeli étel.
Zabpelyhet lehet használni sütemények, kekszek készítéséhez vagy sós ételekhez is. Például húsos vagy zöldséges fasírtokhoz, és panírozásra is alkalmas.
Összetevők: zabpehely
Száraz, hűvös helyen tartandó

100% válogatott ÖKO termékek

3000+ termék azonnal, raktárról

Segítünk eligazodni a zöld életmódban!

Díjazzuk hűségedet