Ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszer.
A rozs (Secale cereale) a perjefélék családjába tartozó gabonanövény. Közeli rokonságban áll a búzával és az árpával. Felhasználható liszt- és kenyérkészítéshez, sör, vodka, whisky előállításához.
Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja a bélműködést, csökkenti a koleszterinszintet és segít székrekedés, valamint aranyeres panaszok esetén is.
A rozs a következőket tartalmazza: B1-vitamin, kalcium, niacin, fehérje, keményítő, növényi rost, szerves só, szaharin, nitrogén, kazein és foszfát.
Forrás: Wikipédia
FONTOS! A vegyszermentes, bio gabonák és lisztek esetén, mivel ezeket nem kezelték rovarirtóval és más vegyszerekkel - a moly-, vagy zsizsikfertőzés fertőzés veszélye sajnos fennáll, különösen a melegebb hónapokban, amikor szállítás során sem éri hideg az árut. Ha szeretnéd a molyosodást, vagy zsizsikesedést megelőzni, akkor a terméket a vásárlás után egy éjszakára tedd a fagyasztóba.
Ez a moly- és a zsizsikfertőzés ellen is hatásos lehet.