Miben más a Pithari az átlagos olivaolajhoz képest?
- 100%-ban termelői olivaolaj, egy adott görög ültetvényről származó olaj, nem keverék!
- Hagyományos módon, kézzel szüretelik
- Kizárólag Koroneiki bogyóból préselik
- Már az ültetvényen feldolgozásra és palackozásra kerül, így a bogyó minden hasznos tulajdonságát megtartja az olaj.
- Az ültetvényt egy oldalról a tenger szegélyezi és nagyon különleges mikroklímája van a térségnek (Messinia)
- Nagyon magas az antioxidáns (polifenol) és vitamin tartalma.
Ez az extra szűz olívaolaj nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket!
A Pithari olívaolaj még görög viszonylatban is nagyon különleges minőség, ezért Észak-Görögországból is sokan vásárolják ezt az olajat.
Használata:
Szűretlen olívaolaj, használat előtt rázzuk fel!
Magas, 205 Celsius fok feletti égéspontja, valamint a folyamatos hevítés melletti stabil szerkezete (120 Celsius fokon 9,5 óra!) teszik tökéletesen alkalmassá arra, hogy sütni-főzni is lehessen vele.
Nagyon jól illik tésztákhoz, húsokhoz, halakhoz, salátákhoz.

A mi kedvencünk simán, kenyérrel tunkolva, vagy paradicsommal, mozzarellával és zöldfűszerekkel salátaként! ;)
Mi az előnye a szűretlen olívaolajnak a szűrttel szemben?
A Pithari olaj esetében az utolsó szűrési fázis elmarad, így az olaj még gazdagabb antioxidánsokban, mint szűrt társai.
Rendkívül magas antioxidáns (polifenol) és vitamin (A,D, E, Béta-karotin) tartalmának köszönhetően egészségre gyakorolt hatása kíváló. A Koroneiki bogyó polifenol tartalma 411ppm, ami 2,5 szerese a spanyol és olasz bogyokból készült olajaknak!
Bővebben az antioxidánsokról
Az extra szűz olívaolaj nagy mennyiségben tartalmaz növényi antioxidánsokat (polifenolokat). A Polifenolok a gyümölcsökben, zöldségfélékben és egyes italokban nagy mennyiségben előforduló természetes vegyületek. Képesek megvédeni az emberi szervezetet a szív- és érrendszeri betegségekkel valamint egyes ráktípusokkal szemben.
Az extra szűz olívaolajak polifenol tartalma pedig a bogyó fajtától függ leginkább. A hazánkban ismertebb spanyol Arbequina, Hojiblanca olajbogyók polifenol tartalma 181 ill. 187 ppm. A világ egyik legjobb bogyófajtája a görög Koroneiki - ebből készül a Pithari olívaolaj. Ennek polifenol tartalma 411 ppm. Több, mint kétszerese az említett spanyol bogyókhoz képest, amik szintén jók. Ezért érdemes vásárlás előtt megtudni, hogy az adott olaj, milyen bogyóból készül.