Bo Weevil Biopamut vatta - natúr, 50 g

Bo Weevil Biopamut vatta - natúr, 50 gBo Weevil Biopamut vatta - natúr, 50 g

Ellenőrzött ökológiai termesztésű gyapotból készülő háztartási vatta.  A BoWeevil biopamutból készült kozmetikai vatta a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően rendkívül puha, kellemes tapintású, színe festetlen, natúr. 

A minősített BoWeevil-biopamut előállítása során sem a termesztésben, sem a feldolgozásban nem alkalmaznak veszélyes vegyszereket. Saját gyapotültetvényeiken ellenőrzött ökológiai termesztés folyik.

Származás: Hollandia
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 469 Ft (369 Ft + áfa)
Egységár: 9,4 Ft/1 g
kosárba
Termékleírás

A biopamutból készült, tetszőleges méretre téphető kozmetikai vatta puhasága segít a kíméletes arctisztításban az otthoni szépségápolási rutinok kellékeként. 

10 ok, hogy miért válassz biopamut termékeket:

1. A világon az 1 év alatt felhasznált növényvédő szer 25%-át a hagyományos pamut előállításához használják fel.

2. A hagyományos módon termesztett gyapotot 14-szer permetezik.

3. Kimutatások alapján az a textilnemű, ami 100% hagyományos pamutból készül, az valójában 10% vegyi anyagot tartalmaz, sőt az olcsó ruhadarabok sötét festékanyaga rákkeltő dioxinmaradványokat is tartalmazhat.

4. A biopamut textiliák alapanyaga biogazdálkodásból származik: szerves trágyázás, növényvédelem, tisztán biológiai eljárásokkal, kézi betakarítás, vetésforgó alkalmazása a talaj megújulása érdekében. Tartózkodnak az olyan vegyi anyagok alkalmazásától, mint pl. a növényvédő szerek, a gyomirtók és a műtrágyák, így azok nem halmozódnak fel a pamutban.

5. A biopamutból készült textilek gyártása során az alapanyagokon nem megy végbe semmilyen szintetikus, vegyi textilképzési folyamat.

6. A mintákat, vagy a színezést növényi és ásványi eredetű anyagokkal festik.

7. Nem tartalmaznak nehézfémeket, formaldehidet, ami különösen allergizáló hatású.

8. Nem használnak optikai fehérítőket.

9. A cipzárak és patentek króm- és nikkelmentesek.

10. Nagy a nedvszívó-képességűk. A bennük lévő antibakteriális anyagok jó hatással vannak a nagyon érzékeny bőrű, illetve allergiától szenvedő emberekre is.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható PE műanyag, használat után kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

100% biopamutból készült vatta korongokkal természetes módon végezhetők az otthoni kozmetikai, arcápolási rutinok. Életciklusa végén egyszerűen komposztálható, biológiailag lebomló termék.

Kapcsolódó termékek
100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked