LaliCup intimtölcsér (Wine Emilla edition)

LaliCup intimtölcsér (Wine Emilla edition)LaliCup intimtölcsér (Wine Emilla edition)
LaliCup intimtölcsér (Wine Emilla edition)LaliCup intimtölcsér (Wine Emilla edition)LaliCup intimtölcsér (Wine Emilla edition)LaliCup intimtölcsér (Wine Emilla edition)LaliCup intimtölcsér (Wine Emilla edition)

Közepesen kemény, rugalmas, orvosi tisztaságú szilikonból készült intimkehely.

Egyszerűen használható, környezetbarát, hosszú élettartamú termék.

Menstruációs tölcsér használatával kiválthatóak az eldobható intim betétek és tamponok.

Gyártó: Emilla
Származás: Szlovénia
Kiszerelés: 1db
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Termékváltozatok
méret: Lméret: Mméret: Sméret: XL
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 9 699 Ft (7 637 Ft + áfa)
Egységár: 9 699 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

Menstruációs kehely minden nő számára, aki kényelmesebb életet akar.

Nagyon magas minőségű, kizárólagosan a gyógyászat és az élelmiszeripar területén használt orvosi szilikonból gyártották amely lehetővé teszi, hogy 12 órán keresztül is a testben maradhasson. A Lalicup alakja és felülete az egyszerű használathoz és tisztításhoz van kialakítva.

Maximálisan flexibilis, optimális méretű, teljesen sima felületű. Ideális bármilyen sporthoz (úszás, jóga, lovaglás, torna), utazáshoz és az általános napi aktivítás közben. Éjszaka is nyugodtan alhat vele.

Előnyök:

  • allergiamentes
  • akár 12 órán át használható ürítés nélkül
  • nem okoz gombásodást és húgyvezeték gyulladást
  • nem ismertek a toxikus sokk tüneteinek esetei
  • nem irritálja, szárítja, befolyásolja negatívan az egészséges hüvelyflórát
  • felhasználható sportnál, úszáshoz, utazásnál, alvás közben
  • felhasználható az általános fogamzásgátló szerekkel is

Hogyan helyezd be?

Akár felhelyezésről, akár kivételről van szó, mindig alaposan megmosott, tiszta kezekkel nyúlj az intimtölcsérhez.

Az első felhelyezés előtt mosd el a kelyhet enyhe szappannal és 10 percig főzd ki forró vízben.

A felhelyezéshez először is össze kell hajtani a tölcsért kisebbre, amire többféle módszer ismert. Az egyik legegyszerűbb a C alakú hajtás. Ehhez nyomd össze laposra a tölcsér száját, és keresztben hajtsd félbe. Ha felülről ránézel, egy C betűt formáz. Tartsd szorosan, és helyezd fel, majd hagyd, hogy a hüvelyben magától szétnyíljon. Ez a hajtási mód nyílik ki a legkönnyebben.

A kagyló alakú hajtást főleg fiatal lányoknak ajánljuk, mivel ezzel a hajtással a legkisebb a kehely átmérője. Mivel minden nő anatómiája különböző, elképzelhető, hogy ezzel a hajtási móddal a kehely nem nyílik ki elsőre. Ebben az esetben érdemes megismételni a felhelyezést.

Ha a kehely felhelyezése nem sikerül az első két módon, érdemes megpróbálni a háromszög alakú hajtást. Ebben az esetben elképzelhető, hogy többször kell felhelyezni a kelyhet, hogy kinyíljon.

A folyamatot jól szemlélteti ez a videó (mindhárom kehely esetében C alakú, kagyló alakú, majd háromszög alakú hajtást láthatunk):

Hogyan távolítsd el?

Első pár alkalommal érdemes a zuhanyozóba beállnod amíg eltávolítod, így aztán ha nem menne simán valami, akkor is könnyen eltakaríthatod a nyomokat. Sokan egyébként is az esti zuhanyozáshoz időzítik a napi két ürítés egyikét. 

Tapasztald ki, hogy milyen testhelyzetben éred el legkönnyebben az intimtölcsér szárát. Van aki állva, ülve, egyik lábát a kád szélére feltéve tudja legjobban elérni, sokan a guggolást preferálják, mivel ilyenkor természetesen lejjebb kerül a tölcsér.

Ha megtaláltad a kényelmes testhelyzetet, szüntesd meg a vákumot a kehely összecsippentésével (hasonlóan a felhelyezéshez). A fogantyúval is segíthetsz kihúzni, de a vákum megszüntetése nélkül, a fogantyú meghúzása fájdalmat okozhat.

Hogyan tisztítsd menstruáció közben, ürítés után?

A cserét érdemes az otthon töltött órákra időzíteni, hiszen ilyenkor azt saját fürdőszobádban, tiszta környezetben tudod elvégezni. De ha ez nem sikerülne, arra is vannak tippjeink!

Lehetőleg meleg vízben, természetes összetevőkkel készült, illatmentes szappannal mosd el. Persze olyan is előfordul, hogy erre nincs lehetőség, ha például munkahelyen, vagy utazás közben kell ürítened. Ezesetben tiszta víz, vagy tiszta papírtörlő segítségével tisztítsd meg. Ha nincs a wc-vel egy helyiségben mosdókagyló, akkor vihetsz magaddal egy kis palack vizet, amivel elöblíted. Mivel azonban átlagos mennyiségű vérzés során általában elég naponta kétszer ürítened, ezért valószínűleg ritkán lesz erre szükség.

Hogyan tisztítsd két menstruáció között, és az első használat előtt?

A menstruáció végeztével mosd el szappanos vízzel a tölcsért, ellenőrizd, hogy a kis nyílások a falán tiszták-e (ha nem, akkor gombostűvel eltávolíthatod belőlük a szennyeződést), majd főzd ki. Forralj fel vizet, és tedd bele az intimtölcsért 2-5 percre. Ez pont elég arra, hogy fertőtlenítse a tölcsért, azonban az is fontos, hogy ne hagyd benne tovább, mert akkor az anyaga károsodhat. 

Tárolás:

Legjobb, ha a csomaghoz járó kis tasakban tartod a tölcsért. Mindig légáteresztő csomagolásban tárold!

Kellemetlen érzést okoz a fogantyú felhelyezés után?

Amennyiben felhelyezés után érzed a fogantyút, lehetőség van annak megrövidítésére. Ollóval levághatod a kényelmes méretre, azonban mindig csak nagyon kicsit vágj le belőle egyszerre, hiszen visszatenni már nem tudod. Tartd szem előtt, hogy akkora fogantyú maradjon, amivel el tudod távolítani a tölcsért!

Segítség a méretválasztáshoz:

S méret:
Elsősorban közepesen erős és gyengébb vérzés esetén ajánlott, érzékeny húgyhólyag mellett is észrevétlen. Közepesen kemény, rugalmas orvosi szilikonból készült.
Ez a termék megfelelően használható alacsony, közepes és magas méhszájhoz is.
Ezt a méretet szűz lányok is használhatják.

M méret:
Elsősorban közepesen erős és erős vérzés esetén ajánlott, érzékeny húgyhólyag mellett is észrevétlen.
Közepesen kemény, rugalmas orvosi szilikonból készült.
Ez a termék megfelelően használható alacsony, közepes és magas méhszájhoz is.

L méret: 
Elsősorban erős vérzés esetén ajánlott. Rugalmas orvosi szilikonból készült.
Ez a méret közepesen magas és magas méhszájhoz ajánlott.

XL méret:
Elsősorban erős és extra erős vérzéshez, magas és extra magas méhszájhoz ajánlott. Puha, de rugalmas orvosi szilikonból készült.
Alacsony, vagy közepes méhszájhoz NEM ajánlott.

A termékhez egy zipzáras táska és magyar nyelvű leírás is tartozik.

(A kehely mérete, a méhszáj magasságának meghatározása és hosszabb leírás olvasható, itt a "Bővebb információ" fülnél is.)

 

Rákot és meddőséget okozhatnak a betétek és a tamponok? - Veszélyes anyagok az intimtermékekben
Ajánljuk Ökoanyu alábbi bejegyzéseit a témában:

http://okoanyu.blog.hu/2014/11/04/rakkelto_intimbetetek
http://okoanyu.cafeblog.hu/2014/01/26/rakot-es-meddoseget-okozhatnak-a-betetek-es-a-tamponok-veszelyes-anyagok-az-intimtermekekben

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

A kehlyhek mérete:

S - kicsi méret
Űrtartalma: 27,4 ml
Átmérője: 40,3 mm
Hossza: 46 mm
Szára: 25,5 mm

M - közepes méret
Űrtartalma: 36,5 ml
Átmérője: 44,2 mm
Hossza: 51 mm
Szára: 22 mm

L - nagy méret
Űrtartalma: 41,3 ml
Átmérője: 46,6 mm
Hossza: 54 mm
Szára: 19 mm

XL - extra nagy méret
Űrtartalma: 51,1 ml
Átmérője: 48,3 mm
Hossza: 62,5 mm
Szára: 30,5 mm 

 

A LaliCup anyaga

A LaliCup egy olyan gyárban készül, ahol magasak a minőségi elvárások és folyamatos tökéletesítés a cél. A gyártási folyamat megfelel az ISO 9001 és 14001 elvárásainak.

A LaliCup kelyhek a gyártása során előtérbe helyezi a cég a környezetbarát eljárásokat. A gyártósor hőcserélő berendezéssel van ellátva , és az elfogyasztott energia minimalizáláva lett az energiatakarékos gépekkel valamint zárt rekrutáló hűtővíz rendszerrel.

Az orvosi szilikon az FDA (Egyesült Államok Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala) rendszer által megszabott biokompatibilitásnak megfelel, ezáltal egészségügyi alkalmazásra megfelel. A használattól függően, az orvosi szilikonok három féle csoportba sorolhatóak:

  1. beültetésre alkalmatlan,
  2. rövid idejű, illetve
  3. végleges beültetésre alkalmas szilikon.

Az anyagok az USP Class V. és VI. elvárásainak megfelelt ezáltal egészségügyi használata elfogadott. A LaliCup intimkelyhek előállításához használt szilikonok jellemző tulajdonságai: magasfokú tisztaság, szilárdság és kiváló stabilitás.

A Lalicup színét orvosi besorolású (medical grade) pigment adja. A kehely anyaga három rétegű: két színtelen orvosi szilikon réteg között helyezkedik el a színezett réteg, így az egyébként teljesen biztonságos pigment SEM érintkezik a testtel.

A Lali kelyhek szilikonja az ideiglenes beültetésre alkalmas besorolást kapta, a tanúsítvány szerint a nyálkahártyával 29 napig lehetnek folyamatos kontaktusban. Az intimkelyheket 12 óránként üríteni kell, tehát a termék abszolút biztonságos. 

Hogyan határozd meg a méhszájad magasságát?

Alaposan megmosott kézzel, guggoló pozícióban vagy az egyik lábad a kád szélére téve a mutatóujjaddal vagy a középső ujjaddal tudod kitapintani a méhszájad, hüvelyen benyúlva. A képen az alacsony (Low), közepes (Medium) és a magas (High) méhszáj hossza látható.

A mérés folyamata:

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír dobozban. Használat után kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Egyszerűen használható, környezetbarát, hosszú élettartamú termék. Használatával kiválthatóak az eldobható intim betétek és tamponok.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked
Unikornisok a bugyidban, avagy így szeresd meg a menstruációd

Unikornisok a bugyidban, avagy így szeresd meg a menstruációd

Az Emilla mosható betétek évek óta nagy kedvenceitek a Zöldboltos kínálatban. Mi magunk is imádjuk őket, mert tartósak, gyönyörűek és praktikusak. Hogyan született és fejlődött a márka? Most elmeséljük Nektek! Inspiráló Nők rovatunk következik. Nőktől-Nőknek, feketén-fehéren, zölden :)
Környezetbarát menstruáció?

Környezetbarát menstruáció?

Milyen egészségesebb és "zöldebb" alternatívák léteznek a bolti tampon és egészségügyi betét kiváltására? És miért jó ez a nőknek?