Cosmio Panthenol

Cosmio PanthenolCosmio Panthenol

D-Panthenol 75%

Tiszta panthenol, azaz B5 provitamin.

A bőr nedvességtartalmát növelő, bőrnyugtató, sebgyógyító tulajdonságú hatóanyag.

Gyártó: Cosmio
Származás: EU
Kiszerelés: 20 ml, üvegben
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron

Megvásárolható az alábbi üzletekben

  • Webáruház
  • Budapest
  • Veszprém
kedvencekhez
Ár: 870 Ft (685 Ft + áfa)
Egységár: 43,5 Ft/1 ml
kosárba
Termékleírás

A panthenol, másnéven dexpanthenol vagy pantothenol a sejtanyagcsere és a lipidszintézis folyamataiban kiemelkedő fontosságú B5-vitamin (pantoténsav) elővitaminja. Élettani hatásait a bőrben pantoténsavvá alakulva fejti ki.

A megfelelő lipidszintézis elengedhetetlen a bőr egészséges védőrétegének folytonos megújulásához. Ha ez a lipid barrier réteg fellazul, a fokozódó párolgás és vízvesztés miatt a bőr kiszárad, gyulladásra, fertőzésre hajlamossá válik. A panthenol a lipidtermelés támogatása és nedvességmegkötő tulajdonsága révén hidratáló hatású, alkalmazásával a bőr teltebbé, feszesebbé, puhábbá válik. Glicerinnel kombinálva hatásuk összeadódik.

A védő lipidréteg erősítéséhez köthető a panthenol bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatása is. Igazoltan csökkenti az UV-sugárzás és a különböző kemikáliák (pl. SLS) okozta irritációt. Gyakorta alkalmazzák napvédő készítményekben, napozási utáni krémekben, popsikenőcsökben. Az irritációt, gyulladást kivédő, megelőző hatása is jelentős. Nagyon jól tolerálható, bőrrokon hatóanyag. Az érzékeny bőr és a finom bababőr ápolására egyaránt alkalmas.

Hajápoló készítményekben (samponokban, balzsamokban) bevonja és hidratálja a száraz, sérült hajszálakat, növeli a rugalmasságot és a kifésülhetőséget, javítja a vékonyszálú haj tartását. Hidratáló hatását a fejbőrbe felszívódva is kifejti.

A panthenol segíti a hámosodást, csökkenti a hegképződést, gyulladáscsökkentő hatású. Értékes hatóanyaga lehet enyhe égések, sérülések kezelésére szánt sebgyógyító, hámosító kenőcsöknek, balzsamoknak.

A kereskedelemben sűrűn folyó, színtelen, kissé ragadós folyadék formájában kapható. Vízoldékony, de olajokkal is elegyíthető, így vízmentes balzsamokban is alkalmazható. Hőérzékeny, ezért lehetőség szerint a kézmelegre hűlt készítményekbe keverjük.

Felhasználási javaslatok:

  • hidratáló krémekbe, testápolókba, arclemosókba, tusfürdőkbe
  • hajápoló készítményekbe, samponokba, kifésülő balzsamokba
  • gyulladt, irritált, érzékeny bőr nyugtatására szánt készítményekbe, popsikenőcsökbe, napozás utáni krémekbe
  • hámosító, sebgyógyító kenőcsökbe, krémekbe, balzsamokba

Hatásai:

  • hidratáló, nedvességmegkötő, bőrfeszesítő
  • gyulladáscsökkentő
  • sebgyógyító
  • bőrnyugtató

Feldolgozás: Vízoldékony hatóanyag, amely alkoholban is jól oldódik, glicerinben enyhén oldható. Olajokkal mérsékelten elegyíthető. Hőérzékeny, lehetőség szerint a már langyos készítménybe keverjük.

Adagolás: hidratáló hatásért 1-3%, bőrnyugtató hatásért 2-5%, hajápoló készítményekbe 0,5-1%

Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Összetevők (INCI): Panthenol, water.

Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasználható és újrahasznosítható üveg. Kérjük használat után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Hozzávaló házilag készített natúrkozmetikumokhoz.
A házi kozmetikumkészítéssel természetes alapanyagú, kőolajszármazékoktól, szintetikus illatanyagoktól és tartósítószerektől mentes bőrápoló krémek készíthetőek.

Ajánljuk még Neked