Környezettani kisszótár (angol-magyar, magyar-angol)

- 24
Környezettani kisszótár (angol-magyar, magyar-angol)Környezettani kisszótár (angol-magyar, magyar-angol)

Szerkesztette és összeállította: dr. Thyll Szilárd

A mintegy 7000 címszót, illetve kifejezést tartalmazó szótár a kapcsolódó tudományok (biológia, ökológia, fizika, kémia, agrártudomány, orvostudomány, közgazdaságtan stb.) legfontosabb, a környezettel kapcsolatos kifejezéseit is tartalmazza.

Származás: Magyarország
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 3 432 Ft (3 269 Ft + áfa)
Eredeti ár: 4 500 Ft Egységár: 3 432 Ft/1 db
kosárba
Termékleírás

Pocket Dictionary of Environmental Studies

English - Hungarian, Hungarian - English

 

A szerző a témákba vágó angol nyelvű értelmező szótára, valamint szakkönyvek szókincséből válogatott. A félreérthető vagy ritkán használatos szavakhoz rövid magyarázatot ad, amit a szó után zárójelben közöl. A rövidítések és betűszavak mellett megadja a teljes alakot és a magyar megfelelőt, illetve a magyar és az angol rövidítést is. Néhány esetben a magyar szó vagy kifejezés után utal a szakterületre is.

 

A környezet védelme - különös tekintettel csatlakozásunkra az Európai Unióhoz - hazánkban is egyre inkább előtérbe kerül.
A korszerű módszerek alkalmazása szükségessé teszi a külföldi - egyebek mellett az angol nyelvü - szakirodalom tanulmányozását, ami nem nélkülözheti a szakterület speciális szakkifejezéseit tartalmazó szakszótár használatát.
A kisszótár összeállításával az volt a célom, hogy segítsem a főiskolai, illetve egyetemi hallgatók, valamint a szaknyelvvel most ismerkedő szakemberek ilyen irányú tevékenységét.
A mintegy 7000 címszó, illetve kifejezés összeállítása során tekintettel voltam a környezettan multidiszciplináris jellegére, ezért arra törekedtem, hogy a kapcsolódó tudományok (biológia, ökológia, fizika, kémia, agrártudomány, orvostudomány, közgazdaságtan stb.) legfontosabb, a környezettel kapcsolatos kifejezései megjelenjenek a szótárban. Igyekeztem fölvenni a szótárba a nemzetközi szervezetek, konferenciák és egyezmények angol megfelelőit is.
Az összeállítás során felhasználtam a rendelkezésre álló hazai és külföldi angol nyelvű ökológiai, környezetvédelmi stb. értelmező szótárakat, valamint az angol nyelvű - a témához kapcsolódó - szakkönyveket.
Az angol- magyar részt egy magyar - angol szószedet követi, így a használónak segítségül szolgál magyar nyelvű szakszöveg angoira fordításában is.

Debrecen, 2004. augusztus hó
dr. Thyll Szilárd

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Terjedelem:268 oldal
Kiadó:Mezőgazda Kiadó
ISBN:9789632861845
Kötés:kötve
Kiadás éve:2005
Méret:130x190 mm

Ajánljuk még Neked