Természetes eredet, hagyományos feldolgozás
A Naturmind Himalaya só Pakistan Punjab régiójából származik, ahol mai napig hagyományos, kézi bányászattal termelik ki. Az évezredek alatt kialakult sókristályok minimális feldolgozáson mennek keresztül, nem tartalmaznak mesterséges adalékokat vagy színezékeket. Természetes rózsaszínes árnyalatukat a bennük található vas és egyéb ásványi anyagok adják.
Tápanyagtartalom és egészségügyi tudnivalók
A Himalaya só főként nátrium-kloridból (kb. 98%) áll, de kisebb mennyiségben tartalmaz más ásványi anyagokat is. Ezek a nyomelemek – például vas, kalcium vagy magnézium – ugyan vonzóvá teszik, de a napi felhasznált sómennyiség olyan kicsi, hogy ezek táplálkozásbiológiai szerepe minimális.
Fontos: a Himalaya só nem tartalmaz hozzáadott jódot, ezért akinek orvosa jódozott só használatát írja elő, annak más megoldásról kell gondoskodnia a jódbevitel biztosítására. Egészségügyi problémák (pl. magas vérnyomás) esetén ebből a sóból sem ajánlott a túlzott fogyasztás.
Felhasználás
A Naturmind rózsaszín Himalaya só használata megegyezik a hagyományos konyhasóval:
- Ételízesítéshez, főzéshez, sütéshez
- Péksüteményekre dekorsóként
- Fürdősók alapanyagaként relaxáló, bőrápoló célokra
Íze enyhe, mellékíz nélküli, nem változtatja meg az étel karakterét.
Összetevők
100% természetes Himalaya só.
Tápérték 100 g termékben
| Tápanyag |
Mennyiség |
| Energia |
0 kJ / 0 kcal |
| Zsír |
0 g |
| - amelyből telített zsírsavak |
0 g |
| Szénhidrát |
0 g |
| - amelyből cukrok |
0 g |
| Fehérje |
0 g |
| Só |
99,5 g |
Tárolás és eltarthatóság
Száraz, hűvös helyen, napfénytől védve tárolandó. A termék korlátlan ideig eltartható bontatlan állapotban.
Gyártó / Forgalmazó
BiOrganik Online Kft.
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.