Napraforgóolaj hidegen sajtolt
A növényi olajok előállításánál ismert hidegen sajtolás során az olajos magokból préseléssel nyerik ki az értékes, ásványi anyagokban rendkívül gazdag olajat.
Természetes és egészséges
Érdemes megismerni a növényi olajok előállítási folyamatait, a kémiai beavatkozással készült termékek helyett a magas minőségű, természetes módszerrel - hidegen sajtolással - készült napraforgóolajat fogyasztani.
Összetevők és tápérték
A napraforgó olaj egyik fő összetevője a lenolajsav. Ezenkívül olaj- és palmitinsavat, valamint lecitint, karotinoidokat, tokoferolt és jelentős mennyiségű A-, D-, és E-vitamint valamint közel 70 százalékban telítetlen zsírsavakat tartalmaz.
Felhasználási javaslat
Felhasználható: sütéshez, fözésre, grillezéshez, saláták, hidegtálak készítéséhez.
Ellenőrzött minőség
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból, Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. minősítő tanúsítványa letölthető innen: 1. oldal, 2. oldal
Tudj meg többet a ökotudatos élelmiszerekről!
Felfedeznéd a húsmentes étkezés sokszínűségét és megtudnád, hogyan adhatsz új esélyt a lejárt élelmiszereknek? A Zöldbolt két friss cikkében mindenre választ kapsz! Az "A húsmentesség színei" cikk gazdag ízvilágot és egészséges alternatívákat kínál a húsmentes étkezéshez, miközben az "Adj még egy esélyt a lejárt élelmiszereknek" cikk praktikus tanácsokkal szolgál arra, hogy hogyan csökkentheted a konyhai pazarlást, újrahasznosítva még a lejárt szavatosságú termékeket is. Ezek a cikkek nemcsak a környezettudatosságra ösztönöznek, de új perspektívát is nyújtanak az étkezési szokásainkra nézve.
100% válogatott ÖKO termékek
3000+ termék azonnal, raktárról
Segítünk eligazodni a zöld életmódban!