Formanek Vineg’Art Bio Jonatán almaecet - 500 ml

Formanek Vineg’Art Bio Jonatán almaecet - 500 mlFormanek Vineg’Art Bio Jonatán almaecet - 500 ml

Kiváló minőségű bio almaecet, Tokaj-Hegyaljáról.

Ellenőrzött ökológiai termesztésből származó jonatán almából.

Finom, édeskés ízzel rendelkezik.

Gyártó: Borecet Művek
Származás: Magyarország
Kiszerelés: 500 ml
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 2 590 Ft (2 039 Ft + áfa)
Egységár: 5,2 Ft/1 ml
kosárba
Termékleírás
Felhasználási javaslatok:- locsold salátákra, gyümölcsökre
- tedd páchoz, omlossá téve a húst
- lazítsd fel vele süteményed tésztáját
- csepegtesd fűszerként készételhez
- készíts frissítő italt, 1:9 hígitással

Összetevők: almaecet* (100%).

* ökológiai gazdálkodásból származik

A gyümölcs beltartalmát megőrizve, tölgyfahordókban érleljük eceteinket, így még több értékes komponenssel gazdagodnak. Kitűnő választás fogyókúrához, hiszen zsírbontó hatása ismert, de sokak a salátáknak kölcsönzött jellegzetes íze miatt választják. Az alapanyag biogazdaságból válogatott almának a préselt leve, mely biológiai erjesztéssel ecetesített, a termék semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz.

Koleszterin és vérnyomás problémákkal küzdőknek is ajánlott, jó kiegészítője lehet egyéb kezeléseknek, érdemes kúraszerűen fogyasztani.

A Tokaj-Hegyaljai Borecet Művek által gyártott ecetekről:

A biológiai erjesztéssel készített ecetek

A biológiai úton előállított ecetek természetesek, ecetsav baktériummal erjesztett ecetek. Az így készült ecetek sajátossága, hogy megőrzik az alapanyaguk íz- és illatanyagát, valamint jótékony hatásait is. Legelterjedtebbek a borecet, az almaecet és egyéb gyümölcsecetek, a rizsecet, a sherry ecet, valamint a balzsamecet. A magyar élelmiszerkönyv szerinti “ecet” kifejezés a biológiailag eresztett ecetekre vonatkozik.

Az ecet előállításához szükség van: etil-alkoholra, vagy etil-alkoholt tartalmazó folyadékra (pl. borra vagy gyümölcsborra), kiegészítő tápanyagokra, ivóvízre, ecetsav-baktériumra, és egy megfelelő erjesztő berendezésre. A biológiai erjesztéssel történő ecetgyártás lényege, hogy a folyadékban lévő alkohol alakul át ecetté. A folyamatot ecetsav-baktériumok végzik, ha elegendő oxigén áll a rendelkezésükre.

(CH3CH2OH + O2 → CH3COOH + H2O)


Az ecetek érlelése

A fermentációt követően a nyers ecetnek szüksége van időre, míg az ízek összeérnek. Az érlelési időtartam pár héttől kezdve egészen hosszú évekre is kiterjedhet. Többnyire fahordót használnak az ecetkészítők. Ez lehet tölgyfahordó, de használhatnak egyéb hordókat is, mint cseresznye, akác, eper stb. Az eredeti balzsamecetnél pl. pontosan meghatározottak a hordók alapanyagai, a benne való tárolás sorrendje és az érlelés ideje.

A hordóból további anyagok oldódnak az ecetbe, melyek még finomabbá ás összetettebbé teszik az ecetet, ezáltal növelve annak élvezeti értékét.

A nálunk készülő borecetek további tölgyfahordós érlelést kap, mely folyamat során kialakul a tökéletes harmónia. Az ecet érlelése a fahordókban pár hónaptól több évig is eltarthat. Ez az érlelési mód kedvezően hat az íz- és zamatanyagok kifejlődésére, másrészt a fából is értékes ízanyagok oldódnak ki. A másodlagos buké a fahordós érlelés során alakul ki az ecetben.

Mi tudatosan csak olyan hordókat használunk ecet érlelésére, melyekben pár évig aszú borokat érleltek. Így az intenzív fa aromák, melyek az új hordóra jellemzőek, már lecsitultak, ezek helyét az aszúra jellemző vaníliás, citrusos komponensek vették át.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Gyártja: Ko-Duett Kft., 3916 Bodrogkeresztúr, 0119/2. hrsz

Minőségét korlátlan ideig megőrzi.

Fogyasztás előtt felrázandó.

Felbontás után tartsa hűvös helyen.


Az esetleges üledék képződés természetes jelenség, a minőségre ez nincs hatással.

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható és újrahasználható üveg palack. Kérjük kiöblítve dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Hagyományos, biológiai erjesztésű, gyümölcsből, Magyarországon készült adalékmentes élelmiszer.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked