Formanek Vineg’Art Csipkebogyó balzsamecet - 200 ml

Formanek Vineg’Art Csipkebogyó balzsamecet - 200 mlFormanek Vineg’Art Csipkebogyó balzsamecet - 200 ml

Kiváló minőségű alma balzsamecet, Tokaj-Hegyaljáról.

A balzsamecet alapja csipkebogyó ágyon érlelt furmint borecet.

Gyártó: Borecet Művek
Származás: Magyarország
Kiszerelés: 200 ml
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
Raktárinformáció
Raktáron
kedvencekhez
Ár: 2 790 Ft (2 197 Ft + áfa)
Egységár: 14 Ft/1 ml
kosárba
Termékleírás
Felhasználási javaslatok:- locsold salátákra, gyümölcsökre
- tedd páchoz, omlossá téve a húst
- lazítsd fel vele süteményed tésztáját
- csepegtesd fűszerként készételhez
- készíts frissítő italt, 1:9 hígitással
Sokszor bebizonyosodott már, hogy amit nagy-, és dédszüleink hatásos orvosságként használtak egykor a mindennapokban, azok általában igazolják „jó hírüket” és valóban eredményesen gyógyítják különböző betegségeinketó. Így van ez a csipkebogyó esetében is, melynek jótékony hatásait számos tanulmány is alátámasztja.
Kúraszerűen alkalmazva a rendkívül magas C-vitamin tartalomnak köszönhetően már pár cseppel is el lehet érni azt, hogy szervezetünk könnyebben regenerálódjon a hosszú, testet-lelket egyaránt megviselő telet követően. Mi több, hála a csipkebogyóban lévő megszámlálhatatlan ásványi anyagnak, immunrendszerünk is sokkal ellenállóbb lesz a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.

Összetevők: csipkebogyó ágyon érlelt furmint borecet (65%), sűrített almamust.

A Tokaj-Hegyaljai Borecet Művek által gyártott ecetekről:

A biológiai erjesztéssel készített ecetek

A biológiai úton előállított ecetek természetesek, ecetsav baktériummal erjesztett ecetek. Az így készült ecetek sajátossága, hogy megőrzik az alapanyaguk íz- és illatanyagát, valamint jótékony hatásait is. Legelterjedtebbek a borecet, az almaecet és egyéb gyümölcsecetek, a rizsecet, a sherry ecet, valamint a balzsamecet. A magyar élelmiszerkönyv szerinti “ecet” kifejezés a biológiailag eresztett ecetekre vonatkozik.

Az ecet előállításához szükség van: etil-alkoholra, vagy etil-alkoholt tartalmazó folyadékra (pl. borra vagy gyümölcsborra), kiegészítő tápanyagokra, ivóvízre, ecetsav-baktériumra, és egy megfelelő erjesztő berendezésre. A biológiai erjesztéssel történő ecetgyártás lényege, hogy a folyadékban lévő alkohol alakul át ecetté. A folyamatot ecetsav-baktériumok végzik, ha elegendő oxigén áll a rendelkezésükre.

(CH3CH2OH + O2 → CH3COOH + H2O)


Az ecetek érlelése

A fermentációt követően a nyers ecetnek szüksége van időre, míg az ízek összeérnek. Az érlelési időtartam pár héttől kezdve egészen hosszú évekre is kiterjedhet. Többnyire fahordót használnak az ecetkészítők. Ez lehet tölgyfahordó, de használhatnak egyéb hordókat is, mint cseresznye, akác, eper stb. Az eredeti balzsamecetnél pl. pontosan meghatározottak a hordók alapanyagai, a benne való tárolás sorrendje és az érlelés ideje.

A hordóból további anyagok oldódnak az ecetbe, melyek még finomabbá ás összetettebbé teszik az ecetet, ezáltal növelve annak élvezeti értékét.

A nálunk készülő borecetek további tölgyfahordós érlelést kap, mely folyamat során kialakul a tökéletes harmónia. Az ecet érlelése a fahordókban pár hónaptól több évig is eltarthat. Ez az érlelési mód kedvezően hat az íz- és zamatanyagok kifejlődésére, másrészt a fából is értékes ízanyagok oldódnak ki. A másodlagos buké a fahordós érlelés során alakul ki az ecetben.

Mi tudatosan csak olyan hordókat használunk ecet érlelésére, melyekben pár évig aszú borokat érleltek. Így az intenzív fa aromák, melyek az új hordóra jellemzőek, már lecsitultak, ezek helyét az aszúra jellemző vaníliás, citrusos komponensek vették át.

Értékelések (0)
Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket
Bővebb leírás

Gyártja: Ko-Duett Kft., 3916 Bodrogkeresztúr, 0119/2. hrsz

Fogyasztás előtt felrázandó.

Felbontás után tartsa hűvös helyen.


Az esetleges üledék képződés természetes jelenség, a minőségre ez nincs hatással.

Tápértékre vonatkozó információk - 100g / 100ml:

Energia (kJ / kcal)         552/130   
Zsír (g)         0     
Telített zsírsavak (g)         0     
Szénhidrát (g)         29,6    
Cukrok (g)         29,6    
Rost (g)         0     
Fehérje (g)         0,5    
Só (g)         0

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható és újrahasználható üveg palack. Kérjük kiöblítve dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Hagyományos, biológiai erjesztésű, gyümölcsből, Magyarországon készült adalékmentes élelmiszer.

100% válogatott öko termékek Rugalmas kiszállítás A termékek 99%-a raktárról Személyes átvétel 30 napos pénzvisszafizetési garancia Törzsvásárlói program
Ajánljuk még Neked